Min fina fina häst

Idag var en sånn riktig mysdag. Fick åka till stallet lite tidigare eftersom att jag fick ett samtal om att hästen höll på att komma ur hagen ( den hon står i just nu har ingen ström av någon konstig anledning ), när vi väl var där så stod hon enbart framåtlutad över staketet och käkade... knasponny.
Hon fick iallafall komma in och tugga lite hö tills det var dags att åka ner igen.
Mockade igenom boxen och sopade rent samtidigt som hon stod i ena änden av boxen uppbunden, vi har en stallgång men tyvärr är den alldeles för smal för att kunna ha en häst uppbunden medan det är annat folk i stallet.. jobbigt om ni frågar mig.
Sen fick hon sig en rejäl omgång med borsten, täcket var av under dagen så lite smålerig var hon här och där. Men måste säga att efter en veckas rejäl borstande så har hennes päls börjat blänka fint. När hon kom såg hon nästan vanvårdad ut med sin svans som släpade i marken, lera som satt fast långt in i pälsen och grimman som såg ut att ha suttit på henne x antal månader..
Efter det började vi lyfta hovar igen. Körde bara frambenen då min rygg inte hade pallat, och när jag väl börjat kan jag inte sluta, så tog de säkra före de osäkra. Och mycket riktigt var hon duktig idag igen. Lyften snällt när jag bad henne och höll kvar tills jag släppte. Övning ger färdighet som man brukar säga.
Sen fick hon sitt kvällshö och blev fri grimma och matte. Däremot stod jag och mamma och beundrade henne en liten stund innan vi åkte hem. Fantastisk ponny har vi, helt fantastisk!

Fem saker du kanske inte visste om Sörbys Xtra

På denna bloggen fick jag idén att skriva fem saker du kanske inte visste om lite olika av hästarna, intressant? Börjar iallafall med Sörbys Xtra eftersom att han nämns så mycket.
  • Innan jag började rida honom så var han ingen drömponny. Han kastade av folk och sparkades efter en i hagen.
  • Trots att han var valack så hoppade han på stona i hagen och orsakade några skador, både ryggont och djupare hack i benen pga sparkar.
  • Han var väldigt lättlärd och klok. Räckte att jag hade en morot i munnen en gång och pekade på den, sen fattade han att jag ville ha en puss varje gång jag pekade på munnen.
  • När Xtra var ny i stallet ( endast fyra år ) var han extremt odräglig och det fanns inte någon som tyckte om den långhåriga lilla ponnyn. Jag och mina kompisar kallade honom för Vårtan för att han hade "vårtor" på mulen.
  • Trots sin unga ålder så var han den snällaste och mest lättridna hästen i stallet och vackrare fanns inte.

Det är varför jag vet att det kommer bli bra

Ingen kommer kunna ta Xtras plats, aldrig någonsin. Men efter han lämnade mitt liv så har jag varit tom innuti. Jag har mått så dåligt vissa dagar att det inte känns värt det längre, och känns bara allmänt sjukt.
Att börja rida Rosalita var guld värt för mig. Hon har förfyllt mina dagar, hållt mig sysselsatt och jag har älskat henne för det. Men den känslan jag får när jag är med min egna häst, MIN Noreen, det går inte att beskriva. Hon är så lik Xtra på så många sätt.
När jag står och pratar så lägger hon mulen i min luva och kliar mig i nacken. När jag lyften hovarna och lägger hon huvudet på min rygg, när jag går med henne så tyr hon sig till mig. Xtra var lik henne på så många plan att det går inte att beskriva. Så det är inte bara till det yttre som hon är lik honom. Utan även till de inre, och det faktumet skänker mig en sånn otrolig lycka. Efter bara en vecka så känner jag en samhörighet med henne och även om det kanske inte håller i längden så för idag så är jag otroligt lycklig över att jag är ägare till en sånn underbar liten ponny.

Dagens hästar

Idag pissade regnet utanför.. vilket inte gjorde mig på jätte ridhumör.. så hästarna fick lite mys tid istället.
Pappa och jag hjälptes åt med att mocka och lägga upp mat till båda hästarna, fyllt på vatten osv. Allting går mycket fortare när vi hjälps åt + att min rygg tar inte överdrivet mycket stryk.
Sen fick Rosalita komma in, få av sig de blöta täcket och bli igenom borstad och pysslad med. När hon var klar så åkte ett nytt varmt täcke på så fick hon gå in i boxen och få lite hö att tugga på.
Pappa hämtade Blå medan jag sopade i stallgången och fixade lite i stallet. Även Blåis fick av sig de blöta täcket men det var väldigt lätt att skaka av vattnet och det hade inte läckt igenom någonting ( vilket Rosalitas hade gjort ), så bra köp där! Så det hängd vi upp så det fick droppa av sig medan hon blev ordentligt genom borstad. Klippte även manen lite jämnare och sen började jag lyfta benen på henne. Lyfte varje framben tre gånger. Sen brast det i min rygg.. det gick verkligen inte mer och jag ville bara gråta. Fyfan säger jag bara.. att ha unghäst och den ryggen som jag har är ingen bra kombination. Men lärde pappa att lyfta benen så ett säkert och smidigt sätt så även han lyfte båda frambenen en gång var.
Eftersom min rygg så tog vi aldrig bakbenen, utan ska be någon hjälpa mig med det eller ta det när min rygg har tagit en paus ifrån att krångla.
Hon fick iallafall även hon lite hö och får stå och torka ( hela halsen och ansiktet av helt genomblött )
Så nu står båda hästarna inne i värmen och gottar sig, om det blir finare väder imorgon så får Rosalita sig en ridtur, kanske ut på stranden eller bara jogga i paddocken. Röra på sig behöver hon iallafall.

Två schabrak jag inte hade sagt nej till

detta hade varit hur fint som helst på Rosalita. Tror hon hade önskat sig detta set i julklapp, tror inte ni ?
Ett hur gulligt schabrak som helst, älskar hello kitty märket.

Lilltösens aktivering för idag

Idag har hästen blivit besiktigad. Jag kunde inte vara med för att jag var i skolan men tydligen hade hon gått fläckfritt igenom besiktningen. Hon hade fått lyfta alla benen + hålla uppe dom i ca en minut, dessutom sprungit med pappa fram och tillbaka. Så är väldigt stolt över henne. idag fick hon enbart bli uppställd i boxen, borstad och vi lyften lite ben samtidigt som hon fick ha tränset på lite.
Duktig lilltjej <3
"klappade" även henne med spöet i ansiktet och över hela kroppen. Räknar dock med mer reaktion ifrån hennes sida när vi väl kommer ut i paddocken, men absolut en god start.

Dagens ridpass

Idag var ingen rolig dag för varken Rosalita eller mej. Hade ställt upp två hinder i paddocken och planerade på att ha lite kul. Istället satte Rosalita på sitt absolut sämsta humör. Att få henne att skritta runt fyrkanten i början var helt omöjligt. Hon låtsades bli rädd, vägrade gå, stegrade, bockade.. ALLT för att inte gå dit jag bad henne. Kände hopplöst. Även när jag travade igång henne var hon hopplös. Stegrade, stack, stegrade, stack.. och inte alltid i den ordningen heller.. suck. Ett tag var hon dessutom nära på att stegra över, och eftersom att hon gjort det tidigare vilket lett till ett års skada så blev jag lite skraj att jag skulle få hästen över mig.
Men efter MYCKET kämpande och vad som kändes som en evighet så blev hon mjuk och gick fram för skänkeln fint. Formen var bra, takten, hon lyssnade osv. Liselotte kom även efter ett tag och tittade lite. Lilla Kajsa skulle rida lektion på Rosalita en halvtimma efter jag ridit, så det var bra att hon blev fin i slutet.
Kom på hindren några få gånger, men kändes inte alls bra. Hon hoppade högre och större än nödvändigt och lyssnade inte alls varken före eller efter.. SUCK!

Hagbyte

Pga veterinärsbesiktning som ska ske idag så ville vi ha Blåis ensam i en hage för att undvika skador osv.. Så idag fick hon stå i en mindre hage mellan två andra hagar, vilket gör att hon ändå inte är ensam. Vilket är bra.
Tycker så synd om min pappa och min bebis som ska vara ensamma med veterinären idag.. hade gärna velat vara med men får inte missa mer i skolan än vad jag redan gjort.. synd.
Update: Varit nervös och illamående hela dagen och funderat på vad som händer om hästen inte går igenom besiktningen. Men kom hem till att mamma sa att allt gått helt utmärkt, hon gick igenom helt utan problem och att veterinären tyckte min häst var hur fin som helst och trodde att hon kommer bli en jättebra häst. Helt överlycklig!

Inställd ridning och promenad

Hade planerat in ett hoppass för min lilla Litaskita och en promenad med Blåis i tränset. Men det finns klart nackdelar med att bo vid havet. Det blåser storm där nere och det finns ingen chans att vi kan ta oss fram i denna blåsten, no way..
Utan åker ner senare för lite pyssel med mina små tjejer och lite fjäsk ifrån min sida för att gottgöra för att dom inte får vara ute.. haha. Trots att båda två stod vid grinden och ropade efter mig när jag hämtade in dom.. hihi.
Imorgon får vi ta ett extra "jobbigt" pass med henne för jobba vidare på det vi åstadkom igår. Det blir hoppning om vädret tillåter. Blir även promenad med Blåis, eller möjligtvis om någon kan hjälpa mig med löslongering eller något sånt roligt, får se helt enkelt.

storm

Började morgonen med att lägga på täcket, och sen fick Blåis gå ut i hagen vid halv tio tiden. Vi släppte även ut Scarlet, en ny ponny i Blåis stooora hage så att dom kunde få gå ihop. I början gick Blåis bara iväg när hon kom nära med det blev några sparkar när hon råkade bli trängd in i ett hörn av Scarlet och hon fick lite smått panik. Men sen gick det hur bra som helst.
Dom fick stå ute medan vi var och hämtade hö, och när vi kom tillbak så stormade det rejält och regnade mer än någonsin tidigare, så både Rosalita och Blåis fick komma in. Nu regnar det inte längre men det blåser extremt mycket och dom har varnat för klass tre storm idag.. så hästarna får vara inne och jag åker ner senare idag och hoppas att det har lagt sig lite så att jag kan rida rosalita och kanske gå på en promenad med Blåis. Vi ska iallafall försöka träna på att lyfta benen osv.

Lyfta på benen

Jag har varit ganska daltig med min nya häst. Vill inte gå för fort fram eller göra något obegagligt för henne. Men min käraste vän Matilda gjorde ett litet besök igår och hjälpte mig med att lyfta hovarna på henne. Inga som helst problem. Hon tyckte inte det var obehagligt eller något. Så nu vet jag iallafall att hon är redo för liite mer krav på sig.
Hon fick även ha täcket på sig, knäppt och allt, och det gick bra. Idag ska hon få ha det i hagen för första gången :)

Dagens ridpass

Det började med att Rosalita var på ett jävla humör. Fick knappt fram henne utan hon vägrade gå, stannade, backade och kickade.. riktigt arg med andra ord. Bara att be henne trava helt kravlöst var omöjligt. Men kämpade på några varv och tillslut hittade hon ett friskt tempo och lydde bra.
När hon var fram travade så försökte hon fatta galopp hela tiden och började galoppera med frambenen och travade med bakbenen.. konstig häst.
Började iallafall jobba henne i traven och jävlar vad fin hon blev efter några varv. Riktigt härlig bjudning, fin form, mjuk och takten var bra. Hon lydde minsta lilla och var underbar att rida.
Galoppfattningarna satt bra och hon hittade även där en bra form tillslut. Super nöjd över henne. Tyvärr började det spöregna och vi fick nöja oss, men herregud vilken fin häst hon kan vara att rida ibland <3

Säg hej till täcket.

Är riktigt trött på en blöt och lerig ponny och jag tror att Blåis är trött på att bli smutsig och äcklig. Så köpte ett nytt vinter täcke idag på ge-kås. Ett marinblått superfint utetäcke som passade perfekt på henne. Idag fick hon ha det liggandes över sig en liten stund och det fixade hon galant. Snart kan hon nog få börja ha det i hagen! :D

Träns vänjning

Idag fick Blåis på sig ett träns för första gången.
Började med att ställa upp henne i gången och borsta igenom henne. All lera hade torkat och ramlade snabbt av. Benen blev avborstade, men lite arg var hon om frambenen och stampade irriterat, men började bara om och hon gav sig lite halvt, mera övning helt enkelt.
När hon var ren tog jag in henne i boxen och bytte ut grimman emot ett träns. Fixade om alla remmar så att det satt bra och hon var nöjd med läget. Sen sa hon hej till bettet. Hon gapade snällt och jag satte fast det och lät henne känna efter.
Länge stod hon och tuggade och gapade och tyckte att jag var världens konstigaste som hade satt denna metallbit i munnen på henne. Hon stod med hela käften öppen i mitt ansiktet och tuggade och tyckte att jag skulle tabort den. Men lät henne hållas och när hon lugn stod och tuggade innanför min arm så fick hon massa beröm och tränset åkte av.

Hon glöms inte av

Vet att jag inte skriver lika mycket om Rosalita just nu. Men saken är den att jag har ett litet schema som jag går efter, så att båda hästarna får sina dagar då fokusen ligger enbart på dom. För att hålla igång min motivation och för att ge båda hästarna rättvist med tid.
Måndag - Rosalita
Tisdag - Rosalita
Onsdag - Blåis
Torsdag - Blåis
Fredag - Blåis
Lördag - Båda
Söndag - Båda
Jag har enbart Rosalita fyra dagar i veckan vanligtvis, men när jag har motivation till det så brukar jag ta henne lite extra. Vilket jag tycker ha känts bra. Så Rosalita brukar ha en eller två vilodagar i veckan. Så bortglömd blir hon minsann aldrig. Och även när jag inte har henne så står jag alltid och pussar lite på henne i boxen och gosar lite med henne, vilket hon uppskattar.. på sitt eget lilla vis.

Dagens hantering

Idag gick det över förväntan. Började direkt med borsten idag då hon hade fem centimeter lera över hela kroppen. Hade en lite hårdare borste som jag började med på halsen, ingen reaktion när jag tog i lite extra och kände att hon slappande av. Så tog hela kroppen, rumpan gick super, längsbakbenen gick skitbra och hon rörde sig inte ens. Frambenen blev även dom borstade, några gånger gick hon undan men ställde bara tillbaka henne och borstade på nytt. Super! Känner att det snart är dags för att börja lyfta.
Tog även på och av grimman för första gången. Tidigare har jag bett någon hålla henne när jag byter grimma. Men fixade det själv idag och trots att hon tyckte det var liite obehagligt när jag tog över öronen så skötte hon sig exemplariskt i hanteringen idag.
Eftersom att hovis var där och fixade en av nordisarna så fick hon stå bunden inne i Prince box medan jag mockade, och det gjorde hon helt lugnt och bara stod och tittade.
Även insläppet idag gick bra. Min söta lilla granne Wilma följde med för att hålla undan trådarna, och hon kom glatt till mig och gick snällt bredvid utan några omständigheter what so ever.
Kan knappt vänta tills jag får börja röra på henne lite. Longering och tömkörning står på önskelistan så ska ta hit min underbara vän Matilda i helgen som ska hjälpa mig i starten. Hon har lite mer unghäst och inridnings erfarenhet än vad jag har.

En bild ifrån två morgonar sedan. Hur mycket ser min ponny ut som en liten bebis på denna bilden? haha

Dagens planer

Idag har hon fått stå i hagen hela dagen, och förmodligen sprungit av sig lite. Så det blir ingen promenad idag. Utan ska binda upp henne i gången, borsta igenom henne, öva på berörning av ben, på och av med grimma osv. Lite enkla och grundläggande saker som vi måste ta tag i. 
Kommer nog gå bra hoppas jag. Till helgen ska jag pröva longering för första gången, även sadel och träns vänjning. Hon har haft sadel och träns tidigare, men misstänker att det inte varit under de bästa förutsättningar, så hade tänkt börja ifrån början där.

mammsen mjuknar

Min mamma har alltid varit livrädd för hästar. Emot hennes önskan började jag rida på ridskolan och hon fick snällt springa runt i ridhuset och hålla i Kjell medan jag lärde mig ridalätt, hon fick köra mig fram och tillbaka till alla medryttar och sköthästar som har kommit och gått under åren och alltid varit där och stöttat. 
Xtra var hon lite rädd för. Han var ju väldigt framåt och glad och ville gärna vara i ansiktet och pussas och gick nästan en på tåna för att vara så nära som möjligt.. haha. Vilket gjorde att hon höll sig på avstånd när jag hade honom.
Rosalita är hon rädd för, fullt förståligt. MEN jag har lyckats få upp henne på hästryggen och hon har suttit där en stund och tyckte att det var helt okej, trots att hon precis tidigare varit hel rodeo med mig och kört karatesparkar hela ridpasset, modig mamma.
Men min nya häst, min egna häst, är hon däremot väldigt förtjust i. Hon tycker att hon är social och snäll och väldigt lugn, och är trygg i att det är henne jag har. Kunde lika gärna fått en vilde som sprang över mig och sparkade hejvilt när man rörde vid henne.. men hon är väldigt lugn och harmonisk i hanteringen, vilket gör mamma säker. Men själva inridningen skrämmer henne lite.. men ska säkert bli bra.

Inköpslista

Har en heldel saker som jag måste fylla hästgarderoben med då jag just nu lånar lite av min granne + har lite gammal utrustning som jag haft hemma. Men i helgen blir det en tripp till ge-kås för att få hem det viktigaste. Vi ska även hämta hö och spån så vi har ett lager som räcker till våren, skit bra.
Men har lite måste som vi behöver just nu, sen kommer jag fylla på efter hand med lite snyggare prylar.
  • Vintertäcke
  • Träns
  • Grimma & grimskaft
  • Longerlina
  • Ryktsaker ( borstar )
  • Bett
Sen har vi ju lite önskelista grejer som jag inte hade sagt nej till, bland annat detta ursnygga metallfärgade schabraket ifrån HV Polo.. omg säger jag bara.
Min mamma gillade det också, men trodde att jag skulle ha tröttnat på det innan hon ens var ridbar.. true story faktiskt..

Klicka in hästen

Jag har funderat mycket på att klicka in mina hästar. Just för att få dom att vilja göra rätt och att få dom att förstå att dom gör rätt. Rosalita vill jag klicka in för att få henne att t.x backa, gå fram, gå åt sidan osv med vissa handrörelse och kroppsrörelse och samma sak med min nya häst. Jag är rädd att Blåis ska börja tigga och naffsa eftersom att hon nu får små bitar morötter när hon gör rätt, men tror inte riktigt hon förstår att hon faktiskt gör rätt.
Så ska faktiskt försöka hitta en klicker och iallafall testa klickning för att se om det hjälper mig i hanteringen av dom båda.

Misstänker våldsamhet

fröken blå är väldigt skygg av sig. Trots att hon tyr sig väldigt mycket till mig och är väldigt framåt och social så är hon väldigt resarverad t.x om sin bakdel. Hon rycker till om jag höjer handen och hon går undan om jag nuddar hennes rumpa. Även linor är en stor skräck för henne då hon frustar och blir jätterädd när hon ska ut i hagen.
Jag vet inte riktigt hur dom har hanterat henne i England, men jag misstänker att hon inte har varit så vänliga. Vilket gör det jobbet jag har framför mig ännu mer komplicerat och svårt. Men ska göra mitt bästa med henne, såklart. Och där min kunskap tar slut har jag folk runt om kring mig så stöttar och hjälper mig med henne.
Just nu går det ut på att hon ska lita på mig och att hon ska känna sig trygg och säker.

Täcke och schabraks vänjning

Idag så började jag lite smått med att vänja henne vid täcke. Började med ett schabrak som jag la emot hennes hals. När hon stod stilla så la jag det i sadelläge och klappade om henne. Drog schabraket bak på rumpan och berörde henne med det över hela kroppen ( förutom benen ). Det gick bra så tog ett tunt fleecetäcke och la i sadelläge, hon reagerade inte särskilt över det så la på henne det men höll gjordarna uppe. När hon var okej med det så lät jag metallbitarna på gjordarna klinga ihop med varandra så att ljudet inte skulle komma som en chock. I början blev hon lite nervös men slappnade snabbt av.
Jag tog långsamt av det och lät det ligga kvar lite på rumpan ett tag, det gick bra. Sen övergick vi till ett "riktigt" täcke. Lånade ett av Dido för att kolla storleken och eftersom att det var ett fodrat regntäcke så var det både tjockare och lät mer. Så la även det i sadelläge för att kolla av reaktionen. Hon stod helt still och gosade med pappa så la på det. Däremot så råkade gjordarna hänga med ner och slå på hennes ben, så hon for snabbt i luften så det var bara för mig att plocka av och börja om. Var denna gången väldigt noga med att hålla i gjordarna. Och då gick det efter lite övertalning okej. Klappade även på täcket för att få fram ljudet, och det var hon okej med. Lät sedan gjordarna klinga ihop varandra och det ljudet skrämde henne inte heller.
Där nöjde vi oss och avslutade med lite berörning av benen + att vi bytte grimma.. vilket var en utmaning då hon inte alls hade lust att stoppa in sitt huvud där.

Dagens blåis

Idag när vi kom in ifrån hagen ( hagen var väldigt kul idag, hon både galopperade, bockade och herjade runt for the first time ) så gick vi direkt till paddocken. Började med att bara leda henne i grimma och grimskaft runt på fyrkantspåret. La sedan in små volter i hörnen, mycket halter och tvärvändningar. Gjorde detta i båda varven tills jag märkte att jag hade med mig henne och hon var uppmärksam på mig.
Sen lät jag henne gå "runt mig" som till en början på longering. Hon visade lite obehag och förstod inte riktigt men det gick tillslut bra.
Inne i stallet så berörde jag henne på hela kroppen med händerna först. Det var mycket fokus på att hon skulle stå stilla. Frambenen var ett väldigt stort problem, hon stampade argt när jag närmade mig men tog det bara försiktigt och skyndade långsamt. Tillslut kunde jag beröra hela frambenen utan att hon stampade och då gick jag vidare. Bakdelen är hon också känslig om, så började uppe på korset, ner mot svansen och sedan ner mot bakbenen.
Gick inte hela vägen ner mot bakbenen, men berörde ungefär halva och det gick hur bra så helst. Borstade sedan henne på alla de ställen jag berört henne. Det gick bra, men frambenen ville hon inte bli borstad särskilt länge på, obehag åter igen. Så gick tillbaka till handen för att se att det inte hade gjort någon negativ inverkan med borsten, och hon var okej med det.

The dream came true

Så länge jag kan minnas har häst stått överst på önskelistan. Men har aldrig ens föreställt mig att den drömmen skulle bli verklig. Mina föräldrar har alltid varit väldigt emot idén. Och om inte pengar varit ursäkten så har "ont om tid",  "du måste tänka på skolan" osv varit motargument som fått stopp på mitt eviga tjat om en egen häst.
När jag var yngre kollade vi på lite ponnier och provred. Hittade dock ingen som passade mig och det rann ut i sanden. Efter Xtra så tappade jag glöden och mitt hästintresse svalnade. Men i våras när jag kom igång igen har jag bara drömt om en egen häst och en unghäst har alltid varit lockande.
Så när pappa kommer hem med ett New Forest sto på fyra år under inridning så kan man inte annat än att älska livet lite extra. Min egna fina ponny står nu i stallet och får nypa mig själv för att fatta att det är sant.
Min första egna ponny, fortfarande namnlös men älskad sedan dag ett :)
Sen att hon är lite lik min kärlek Sörbys Xtra gör henne helt underbar. En fux med bläs och en vit strumpa, det är min lilla märr det.

Dagens ridpass

Idag joggade vi bara i paddocken för att få upp flåset och för att hålla igång. Började med att böja igenom i skritt. Hon var väldigt fin och mjuk. Sen travade vi några varv på lång tygel, allt för att få henne motiverad. När hon sen började bli rund och fin så kortade vi upp och satt ner på henne i volter, skänkelvikningar och mycket mycket halvhalter. Hon var riktigt fin i traven.
Galoppen gick inte alls. Hon bara slängtravade, bockade, stegrade och hade sig.. men lät henne springa in i galoppen och lät henne dra på lite innan jag samlade upp henne i fin form och jobbade henne lite i galoppen också.
Vi nöjde oss när hon hade varit fin i galoppen i båda varven. Trots dumheterna så är jag nöjd med min lilla skit idag. Hon jobbade fint och var väldigt lydig emellan åt.
Såhär såg hon ut idag. Benskydden är mina gamla som jag hade på Manne. Ländtäcket åkte av efter uppvärmningen då jag inte har sporrar och spöet hade ingen effekt med det på.

Update om nyhästen

Idag fortsatte vi med berörning. Hon fick stå uppbunden i stallgången lite medan jag red Rosalita, vilket var bra träning då hon inte alls tyckte var särskilt populärt.
Berörning på frambenen ägnade jag mig åt lite inne i boxen. Tillslut kunde jag röra hela benet utan att hon sparkade efter mig, så riktigt glad över henne. Blir att beröra korta stunder ofta under denna veckan, och förhoppningsvis kan vi snart röra benen utan att hon sparkar bort mig.
Hon var väldigt social idag, kom ofta fram med huvudet och ville vara i ansiktet och pussas och bli gosad med. En väldigt social och mysig ponny är hon allt.

Blåis <3 Hagen

Idag fick hon komma ut och röra på sig i hagen för första gången här i Sverige. Hon anlände ju på kvällen igår och har stått i transport och liten box sedan i torsdags. Så förväntade mig ett utbrott när jag väl släppte henne i hagen. Hon får gå själv än så länge, sen kanske jag släpper henne med Rosalita, får se.
Men hon var helt cool lugn. Travade bort i snygg ökad nu-visar-jag-upp-mig-trav till grabbarna som blev heelt tokiga. Minst sagt gamle Prince bockade, stegrade, galopperade fram och tillbaka, visade upp sig och hade sig.. helt galen. Trots sina 24 år på nacken. Hon var poppis min lilla brud.
Hon fick gå där i någon timma, tills det blev mörkt. Men imorgon får hon komma ut redan på morgonen, och vara ute hela dagen tills jag kommer hem. Förmodligen lite trött både mentalt och kroppsligt så vi kan ägna oss åt lite träning så som flytta åt sidan, backa osv. Bara enkla övningar + en promenad såklart.

Otydligheter

Det är ännu väldigt otydligt vad vi ska göra med den nya hästen. Om vi ska behålla och rida in och utbilda, rida in och sälja eller sälja henne med en gång. Vi får se hur kemin funker emellan oss och hur mycket hjälp jag får med de delar jag är osäker på inom själv inridningen.
Hon är en ängel i all hantering. Förstod med en gång vem som bestämde, jätte enkel att leda och lätt att hämta i hagen. Kommer fram och nosar i boxen och är super gullig på alla sätt.

Dagens ridpass

Rosalita fick ett dressyrpass idag. Började med att trava fram henne i låg form, ogillat av henne och hon slängde och hade sig med huvudet hela tiden. Något är riktigt riktigt fel men jag vet inte vad.. misstänker sadeln.
Jobbade iallafall med att få fram henne genom att låta henne sträcka ut i galopp, misslyckat där med då hon inte alls var sugen på att lägga i en extra växel, utan tvärnit, bock och stegring, i vanlig ordning. Känns som om inridningen på Lilla blå inte kommer vara fullt lika farligt som ett dressyrpass på Lolita. Iallafall.
Jobbade henne i traven och hon var fantastiskt där. Mjuk, följsam och takten var perfekt. Hade en bra och reglerbar form som jag lekte lite med. Mycket fint. Efter lite arbete var den där galoppen visst önskad av henne så lät henne dra på i några varv innan vi travade av i lång och låg form på lång tygel. Vilken kanon tjej hon kan vara ibland.

Kärt barn har många namn

Mer bilder på Solen, Bluie, Sunny, Ninen, blåöga, blåtjej, blåis, Lilla blå.. tja.. kärt barn har många namn ( detta är några smeknamn jag använt under dagen.. haha ! )
Bilderna är ifrån uppfödaren i England.
Hon blev verkt idag för första gången någonsin. Även första gången hon fick lyfta på hovarna och bli berörd på benen ( förutom mina halvhjärtade försök under ryktningen tidigare ). Läskigt var det allt och vi tvingades tillslut bremsa. Men duktig var hon tillslut. Mycket beröm ifrån både hovis och matte :)

Drama

Fan vad allt krånglar på hästsidan just nu. En ny häst har anlänt. Ägs av min daddy just nu men ska säljas till min granne, då det vart tanken hela tiden. Rosalita vet jag inte hur länge till jag kommer ha, förmodligen fram till nyår. Sen kanske jag tvingas sluta rida eller rider Dido ca en gång i veckan.. får se. Allting är så jävla blurrigt just nu, missförstånd och krångel är vardag. Och jag vet såklart inte vad jag vill.

fml

Vår tävling blev inställd av lite olika anledningar. Sjukt besviken.. men, men. Sånt som händer helt enkelt ;)
Pappa har tydligen en överraskning till mig ikväll, så sitter spänt och väntar på det.. hoppas det är någonting som piggar upp lite!

Detta har jag hunnit med hittills:

  • Ridit Rosalita
  • Ridit Dido
  • Mockat hos Rosalita
  • Lagt upp Rosalitas mat
  • Fyllt på nytt vatten hos Rosalita
  • Svampat av Rosalita
  • Schamponerat Rosalitas man och svan
  • Flätat Rosalitas svans
  • Putsat Rosalitas sadel
Känns som om jag har typ tusen saker kvar att göra.. men hämtar andan lite och käkar ;) haha. Ska kanske ner senare och borsta igenom henne, hon fick på sig ett fleece täcke för hon var helt blöt efter att ha svampat av henne. Slängde även in ett hönät till henne för att sysselsätta sig med medan hon står inne och torkar.

Dagens ridpass

Skulle ju hoppat idag.. blev inte så iallafall. Det var fullt i paddocken så skrittade fram på ett gräsparti utanför tills Celine ridit klart sin lektion och dom andra tjejerna skrittat av sina hästar.
När jag travade fram henne så var hon surig och inte jätte positiv till arbete, men framåt som bara den och vill bara springa, springa, springa.. haha. När jag väl började jobba henne var hon så jävla mjuk. Hade världens bästa framåt bjudning och perfekt form. Älskade hennes ridbarhet idag. Hon fattade även galopp när jag bad henne.. mindre fin form i galoppen och alldeles för fort gick det, men galopp var det iallafall ;). Några kick och bocksprång bjöd hon på idag, men vad mer kan man begära när hon går så perfekt? Hoppas denna lilla perioden inte går över tills på söndag. hade gärna visat upp henne när hon går sådär.

Dagens planer

Dagens planer var ett ordentligt dressyrpass. Men sparar det till imorgon och rider igenom programet osv och idag kör vi på HOPPNING istället, hihi. Ska se om jag vågar höja hinderna lite idag och kanske jobba oss upp på 90cm höjderna. har hittills bara hoppat 80cm med henne, och det känns högt nog för mig egentligen.. haha ( mes ).
Hon är ju så förbannat liten!? :O

Gårdagens ridpass

Började rida fram henne på stranden. Både i trav, galopp och skritt, varvade emellan. Jobbade på fattningar. För att få henne kvick för skänkeln och inte krulla ihop sig och bocka såfort jag smackade.. det var en utmaning. Men när hon blivit lite fuktig på bogen av svett så gick vi över till paddocken. Jobbade på galoppfattningar, ökad trav och rida rätt upp. det gick bra. Faktiskt. Var väldigt nöjd med henne i slutet då hon fattade galopp direkt och bockade eller kickade ingenting under hela passet trots att jag (tyvärr) behövde använda spöet vid några tillfällen.

Dagens ridpass

Idag red jag tjockisen barbacka. I skritten så började jag på lång tygel att göra lite skolor så som öppna, sluta, skänkelvikning osv. Mycket volter, halter för att se att hon var med. Sen när jag skulle trava igång henne så körde hon ner huvudet och bockade gärnet på stället.. Underbar ponny man har, inte sant ?
Tog ett litet tag att få fram henne, men efter mycket travarbete så var hon mjuk och lugn. Red lite serpentiner, åttvolter och skänkelvikningar. Sen galopperade vi lite kravlöst på en volt innan jag avslutade ( höll på att glida av där någonstans i mitten och kände att jag ville hamna på marken i egen takt ).
Ganska nöjd med henne, men måste jobba på galoppfattningar och att få fram henne på ett mjukare sätt.

Där jag hör hemma

När man håller på med en sånn intensiv sport som ridning, där man måste vara igång hela tiden, man får " ingen ledig tid " och det är hela tiden så är den fullt naturligt att man hamnar i svackor. Min första svacka var när ridskolehästen Piccolo lämnade ridskolan. Jag tappade lusten helt för hästar och ridning. Red mina lektioner en gång i veckan men gick inte till stallet mer än nödvändigt.
Svacka nummer två var när jag fick datumet satt på när Xtra skulle åka. Jag hade två månader kvar med honom och då tror de flesta att jag kanske skulle spendera så mycket tid med honom som möjligt, rida så mycket som möjligt och bara krama honom tills han kippa efter andan ( okej det där skulle nog ingen göra.. men you get the point ). Faktiskt så önskar jag att det var så jag spenderade våra sista två månader tillsammans. Men av någon anledning så hade det en tvärtemot inverkan på mig. Jag avbelastade mer än gärna honom till vänner. Undvek ögonkontakt med honom. Red knappt alls och när jag väl gjorde det så var det en barbacka runda runt gården. Jag red för hans skull men jag tappade lusten helt och hållet när det kom till hästar och ridning i allmänhet. Jag var verkligen heelt förvirrad i min lilla skalle och mådde skit.
Så när han väl åkte så tänkte jag mer " finally" ( missförstå mig inte nu.. ), jag hade bara gått och väntat och väntat. Jag visste ju vad som skulle hända och det fanns inget annat att göra än att vänta ut det. Och äntligen hade jag något att må dåligt över = Ingen mer kontakt med hästar.
Jag tog en rejäl paus. På ett och ett halvt år så red jag inte ( jag följde med min vän Matilda till stallet ca 4 gånger under den perioden ). Det var lite utav en wake up call för mig. Jag insåg hur mycket hästarna betydde och jag tror att det var nyttigt att få genom leva det.
Idag kan jag inte tänka mig ett liv utan dom, utan vill allt ha dom i mitt liv. Jag tror absolut att jag kommer hamna i fler svackor, fler perioder då jag känner att jag behöver en paus. Och då är det okej att ta en paus. Men jag hittar ALLTID tillbaka.. för det är här jag hör hemma <3

Veckans planer

Måndag - Barbacka dressyrpass ( ridan igenom program samt jobba på galoppfattningar
Tisdag - Tilda rider
Onsdag - Strandritt
Torsdag - Ridhuset
Fredag - Dressyrpass
Lördag - Hoppning eller uteritt, mycket fart/fläkt och bus
Söndag - Tävling
Såhär ser våran vecka ut. Ska försöka hålla oss till detta nu. Blir en hård vecka för lilltjejen. Och hade önskat att få in klippning i veckan också.. Då det hade underlättat otroligt mycket.. men ser inte ljust ut i försöken att få ut någon att klippa henne.

Dagens "ridpass"

Idag ägnade vi oss åt markträning - longering. Första gången hon blir longerad på över ett år.. så vi var lite ringrostiga båda två.
Hon blev lite irriterad då hon inte riktigt förstod vad hon skulle göra, och flög i luften med benen rätt ut i luften ett par gånger men travade sedan snällt runt mig. Hade en inspänning löst inspänt på sidorna som var hängande och hon jobbade i låg form. I traven var hon kvick för mina hjälper. Både rösten och kroppspråket var hon väldigt lyhörd på. När vi sen började med galoppen så var det x antal glädjeskutt på raken + att hon rejsade iväg i full jävla fart och var nära på att springa på mig .. haha! xD
Men när hon hade sprungit av sig så var hon även i galoppen väldigt rund och fin och kvick för hjälperna. Jobbade på övergångar. Ifrån trav - galopp, galopp- trav, trav-halt osv. Gick riktigt bra för att vara första gången. Även galoppfattningarna gick igenom med en gång. Så det ska vi försöka få med oss upp på ryggen.
Det blev lite väl mycket bus idag och bara korta stunder av seriöst arbete, men är man bebis så är man.. haha.
kan väl inte påstå att jag var sådär jättesnyggt klädd idag.. haha.

Dressyrtävling

Imorgon blir det ingen sovmorgon för mig inte. Ska bort till FORF och glo på dressyrtävling.. mina idoler Anna och Flisa ska vara med, så det får man ju inte missa ;) haha. Sen blir det uteritt med min lilla skrutt. Hon har arbetat tappert i två dagar nu så känner att hon förtjänar att få lulla lite.
Trodde att pappa hade filmat idag när jag red.. men såg att inte inte blev någon film utav de hela nyss på kameran.. nice. Iallafall så var det inte så kul att se, bara när hon inte ville fatta galopp = tvärnit, stegra, full fart ( i slängtrav ), bocka, kicka, sparka, tvärnit. Tja.. ni fattar.. någon som ha något råd at ge eller som har lust att hoppa upp och testa själva ?

Dagens ridpass

Gick bort med Rosalita till ridhuset, vilket tog ca 20 minuter när jag ledde henne. Började med att rida i gamla ridhuset, red fram henne och jobbade henne i traven. Tycker hon gick riktigt bra faktiskt. Och sen jobbade vi lite galopp tills vi fick byta ridhus då dom skulle harva.
I de andra var det tyngre underlag, så red inte särskilt länge. Men duktig var hon till en början, sen så blev hon trött = kinkig och sur. Så blev en hel del hopp i luften.
Skrittade henne hem, och hon var helt slut.. haha.

Dagens ridpass

Idag var Tilda sjuk så jag fick ta över. Eftersom att hon hade ett inplanerat paddockpass så tänkte jag att jag gör något roligt utav de hela och kör lite hoppning, på låga hinder för att få fram henne.
Och oh my.. min ponny är fan galen när hon sätter den sidan till. Började med att jobba henne i låg form i traven, vilket gick bra, hon var lite trotsig i början med vi slapp stegringar idag, vilket är skönt. För trots att det inte är så farligt så är det ingen kul vana hon har börjat med.
Började sen med galoppfattningar. I början var det BIG NO.. hon bockade, tvärnitade och var heeelt emot att göra som jag sa. Men när hon sen kom fram så insåg hon tillslut hur kul de var att gasa lite, men då saktade jag av henne, vilket gjorde henne ivrig, utnyttjade det genom att jobba på fattningarna, medan hon ändå ville framåt, och berömde massvis. Vilket gjorde att hon tyckte det var lite roligare. När galoppen kändes okej, utan att hon drog iväg med mig så började jag travhoppa en studs.
Första gången vi styr emot en studs och det märkte att hon var lite förvirrad över vad uppgiften var, men hängde bara med henne och trots att det inte var de bästa sprången så kom vi över smärtfritt. Gjorde om det tills de satt okej, och hon tyckte det var skit kul.
Kom sedan på ett enkel hinder på 50cm, bara för att träna på att jobba rakt, både efter och före hindret. Hon var dock inte lika glad i de som jag. Hon tvärvägrade att galoppera, så lät henne trava i ett bra tempo och sen flög hon 1 meter rätt upp i luften och ner igen.. hennes sätt att ta sig över när man travhoppar antar jag.. haha. Hängde faktiskt med otroligt bra, trots att jag inte var beredd på det och gjorde om det några gånger ifrån båda hållen tills hoppet inte var sååå hemskt stort och överdrivet. Och när jag var klar så var både hon och jag helt slut.
Jobbade då på en mindre volt i lättridning där jag jobbade henne jätte lågt och böjde igenom ordentligt i båda sidorna innan jag skrittade av henne.
Sjukt stolt över henne faktiskt idag. Hon har varit trevligare att rida men också sjukt mycket piggare, märks att hon måste arbetas mer i huvudet än kroppen just nu för att hållas sysselsatt.
Red utan padd idag igen och tycker att det känns mycket bättre.
Ifrån när vi hoppade i somras. Hon har blivit såå mycket bättre i hoppningen. Bättre teknik, avståndsbedömning och bjudning.
Imorgon blir det ett pass i ridhuset förmodligen borta på forf.

Dagens ridpass

Idag bestämde jag mig för att skritta bort till Möbel peja. En äng någon kilometer ifrån vårat stall där vi brukade rida med ridskolan. Perfekt storlek.
Vägen dit är dock inte lika perfekt. Det är en väg där de är 30 km/h men alla kör såklart mycket snabbare, och det är trafik hela tiden + ingen yta utanför vägen där man kan gå ( gräsparti, cykelbana eller likanden ). Man kan rida igenom skogen dit, men tycker det är alldeles för läskigt. Så red skrittade iväg med henne men halvvägs fick jag hoppa av och leda då hon inte alls gillade idén av att stå stilla när det kom bilar, vilket i mina ögon är en trafikfara. Så ledde bort henne resten av biten.
Väl där så var det räser Rosalita som kom fram. Jävlar vilken pigg ponny jag har när hon sätter den sidan till alltså.
Fick jobba lite med att få henne rund och låg och få henne att ta halvhalterna, men insåg ganska snabbt att hon inte alls var på dressyr humör utan vi körde lite galopparbete med fokus på fattningarna.
Eftersom att vi hade dubbla skritttäcken ( ett vanligt + ett i reflex ) så kände hon inte spöet någonting.. vilket resulterade i mindre bra fattningar. Men fick igenom det tillslut. När jag kände mig nöjd så var hon också väldigt svettig och go så vi skrittade tillbaka. Denna gången fick pappa köra bakom oss så att vi kunde skritta hela vägen.
Har haft lite problem med sadeln ett tag, då den inte sitter som den ska på hennes rygg. Har iallafall prövat med en tunnare padd, en jättetjock och en normal. Idag testade jag utan och hon stannade inte en enda gång och kickade och bockade. Kan ha varit för att hon älskar att rida på fält, men fick en bra känsla så ska fortsätta med det ett tag och se.

30. Mitt mål med ridning

Jag har både långsiktiga och kortsiktiga mål med ridningen.
Kortsiktiga mål:
Att starta en dressyr med Rosalita med bra resultat och lyckas prestera bäst utefter vart vi är idag - 2011
Starta hoppning ( clear round ) upp till 70 cm, felfritt, för att öka min egen hoppkänsla - 2011/2012
Långsiktiga mål:
Utvecklas inom alla plan, både inom hästhantering och ridning till så bra jag kan utefter de förutsättningar livet ger mig. Ta en ponny/häst, rida in och utbilda själv och ev. senare sälja.

Planer

Det blir ingen ridning för min del idag. Eftersom att de visade sig att mamma hade lunginflamation, och vi har haft samma symptom och varit sjuka lika länge så ser de inte sådär jättebra ut för min del.
Torsdag - Uterritt, ska låta henne gasa på riktigt ordentligt och bara busa av sig
Fredag - Tilda rider ( hon rider henne alltid i paddocken )
Lördag - Hoppning
Söndag - Uterritt/strandritt
Så ser det ut hittills. Blev inget dressyrpass denna veckan, utan de tar vi nästa vecka. Just nu är de vitkigast att få henne motiverad och låta henne ha kul.

28. Någon jag skulle riskera livet för

mina föräldrar.

Dagens ridpass

Idag så stod uteritt på schemat, och eftersom att jag är sjukt mörkrädd och paranoid så vågar jag mig inte ut i skogen själv ( är rädd för älgar ) så väljer alltid att dra ut på stranden istället. I början så dummade hon sig riktigt ordentligt, men fullt förståeligt då hon sist red med Tilda på stranden och hade fått göra precis som hon ville.
Skrittade iallafall hela stranden, mötte Matilda och Maja & skrittade tillsammans tillbaka för att skritta bort igen. Med andra ord så skrittade vi hela stranden tre gånger. Sen galopperade jag och Rosalita stranden en gång, hela vägen bort. Hon stack med mig x antal gånger genom att slänga upp huvudet och ta bettet, haha. Hon behövde verkligen få springa. Sen travade jag henne i låååg och rund form för att se vart jag hade henne innan vi tog lite galopp igen.
Där kände vi oss väldigt nöjda. Hon fick upp flåset och hade riktigt roligt och det var inget krävande alls för henne, så det var bara ett buspass för att få henne lite motiverad.

Nytt skritttäcke ifrån Bucas

googlebild
Pappa hade beställt ett nytt skritttäcke till Roslita som han överraskade mig med idag. hihi. Tycker det var superfint och färgen passade henne perfekt.

Planer

Igår var jag sängliggandes så hästen fick vila. Men idag så blir det uteritt, förmodligen stranden och låta henne gasa på riktigt ordentligt. Det behöver hon. Sen imorgon eller på torsdag blir det ett ordentligt dressyrpass i ridhuset.

27. Någon som älskar dig

Jag har många i mitt liv som älskar mig, för den som jag är. Men det är väldigt svårt att peka ut någon speciell, säga att DEN personen älskar mig.
Men någon som jag vet älskar mig, och som älskar mig i alla lägen är min underbara mamma.
En bild ifrån Paris 2011

26. Såhär ser mitt liv ut om 20 år

Om 20 år så är jag 38 år gammal. ( OMG!! ), jag tror iallafall att jag har rest mycket i mitt liv, skaffat mig en utbildning och mycket livserfarenhet. Kanske fått mitt hjärta krossat några gånger och förhoppningsvis hittat någon som vill dela mitt galna liv med mig.
Jag bor förhoppningsvis i ett stort härligt hus lite på utsidan av en storstad. Har ett litet stall på tomten och några hagar. Äger några hästar och ponnier och rider på fritiden. Har förhoppningsvis ett eller två helt underbara barn och ett jobb jag trivs med.
Jag hoppar innerligt att jag fått ut de jag ville av livet och kan börja göra mig hemmastad någonstans där jag känner att  jag vill spendera resten av mitt liv.
På en liten hästgård i skåne.

Dagens ridpass

Prövade rida med en av Didos sadlar idag, då Rosalitas inte ligger riktigt rätt. Tyvärr så trivdes hon inte alls i den så tog av den och red lite barbacka istället. Det är sånn skillnad att rida henne barbacka, då man märker att sadeln inte är hennes bästavän, om man säger så. Får se till att en ny provas ut till henne.
Jobbade iallafall lite mer på galoppfattningar, och hon blev riktigt låg och mjuk i formen, vilket jag älskar.
Ska försöka få med någon som kan ta lite finare bilder på något stubbåker eller något snart. Svårt att hitta det här bara. Ska även bort till ridhuset i veckan och rida lite. hihi.

Vilken klippstil ?

Jag har lite problem med att komma på vilken klippstil jag tycker passar bäst till Rosalita. Hon rids så hon blir svettig minst fyra dagar i veckan. Och hon blir då svettig över hela kroppen. Men vill samtidigt så är jag väldigt nojjig över skav och annat.
Men dessa två står det förmodligen mellan. Antingen en "helklippning", där vi sparar, ben huvud och ett parti vid sadeln och manken. Eller en filtklippning som där man spararde parti som ett ländtäcke + sadel täcker. Hur klipper ni och hur tänker ni kring klippningen ?

25. Hur mina vänner beskriver mig

Beror helt på vad det är för vänner.
I skolan så antar jag att jag upplevs som ganska blåst, dvs jag säger saker som kanske inte alltid är super passande, jag är bra i skolan och faktiskt väldigt duktig på de mesta, men väldigt alldaglig i mitt sätt. Tar inte mycket plats och tar inte för mig.
I stallet tror jag att dom skulle säga att jag är duktig, engagerad i mina hästar och "vet vad jag gör". Jag har alltid en plan och tar alltid hästen i första hand, vilket jag tror märks.
Sedan har jag vänner vid sidan om både stallet och skolan. Dom tror jag upplever mig " som jag är ". Otroligt glad, lite blyg men väldigt galen och mycket personlighet.

Fysisk och psykisk träning

Idag joggade jag Rosalita lite i paddocken. Fick henne mjuk och följsam. Men klart att hon skulle dampa röven av sig emellan åt. Stegrar, kastar sig och sticker, det är de nya. Och några bocksprång slängde hon in också. haha. Hon är allt busig min lilla ponny.
Vi jobbade även på galoppfattningar och i slutet tycker jag att hon lyssnade bra. Men fortsätter med det imorgon.
Prövade att "raka" henne, använde en vanlig snagg-maskin för att vänja henne vid ljudet och det gick HUUR bra som helst. Hon var helt coollugn och bara stod still och lät mig köra den över hela kroppen. Borde inte vara några problem att raka henne sen.
Efter ridpasset så bestämde jag mig för att skritta ut en kortis i samhället, har ett ställe där hon krånglar lite extra så tog de hållet. Först blev hon ( såklart ) rädd för en gräsklippare och gick i taket så läskig som den var. Haha, men förbi kom vi. Och sen trotsade hon även där jag visste att det skulle bli problem, men med lite velande så gick hon snällt med.
Så idag har vi övervunnit lite rädslor, vilket jag tycker är skitbra. Vi busade även lite i paddocken, Jag på ena sidan staketet och hon på andra, så tränade vi på halter ( löst såklart ), igångsättningar. Trav-halt, halt-trav. Även vändningar osv. Hon älskar att få busa i hagen och att få berömm älskar hon när vi tränar på detta viset.
Sen satt vi bara och mös lite innan mamma kom. Haft en bra dag med andra ord. Det behövdes.

Rosalita <3 Rosa

Jag tycker att Rosalita passar super fint i rosa. Det är också min favorit färg.
Dessa fyra outfits är matchade med rosa på lite olika sätt. Vilket sätt tycker ni var snyggast ?
1. Rosa i tre olika nyanser
2. Ljusrosa + vinrött
3. Ljusrosa
4. Vitt/Beigt + rosa
Jag gillar den sista bäst. Tycker det var superfint på henne.
anledningen till att jag inte lindar bakbenen.. Rosalita är lite "jobbig" att sätta på benskydd och lindor. Hon sparkar hejvilt med benen. Men frambenen går det framåt med hela tiden då jag alltid tar henne om benen och tränar henne på detta. Så nu är det inte lika jobbigt, men hon skrapar hejvilt om hon får chansen. Och det känns inte så "säkert" att börja linda bakbenen riktigt än. Jobbar däremot med att hålla henne om benene, lyfta dom ( när jag kratsar hovarna..såklart ) och ta på benskydd osv. Men när hon sparkar med bakbenen är det lättare att hon får mer kraft och lättare att få in en träff. Men snart så kan vi nog linda bakbenen också ;)

Planer

Nu har hästen vilat i fyra dagar, vaccinerats och blivit skodd. Så nu väntas ett lösgörande pass i paddocken ( eller fotbollsplanen ) för oss. Ska försöka få med någon som vill ta kort, men pappa är inte hemma idag, så får se om det går.
Hade iallafall tänkt jobba mycket på lösgörheten, ställa henne lite överdrivet i båda sidorna, leka med formen och se vilket humör hon är på. Kanske jobba på galoppfattningar. Absolut inte jobba mycket i galoppen dock eftersom att hon ev. kan vara lite stel efter vaccinationen. Men får se vart vi ligger.
Räknar med en djävulsk ponny som kommer testa mig varje sekund på ridpasset idag. Så lika bra att börja förbereda sig mentalt.. jajks!

24. Någon jag träffar dagligen

Eftersom att jag inte träffar någon speciell häst eller liknande VARJE dag, så måste jag säga min älskade lilla vovva. 
Min treåriga Golden Retriever tik, helt fantastisk.

23. Mitt motto

Kan väl inte precis påstå att jag har något motto. Men jag tror att djur gör dig till en bättre människa och i deras sällskap lär du dig respekt, tålamod och kärlek.

Surtjejen!

Vi myser medan pappa mockar.. hihi. Är man sjuk så är man helt enkelt.

We found love in a hopeless place


22. Hoppning eller dressyr

Dressyr, utan tvekan.

Happy.

Pållan är vaccinerad, jag ska till ridskolan imorgon och fixa lite saker och sen kan vi komma ut på liiite tävling innan jag inte får tävla längre ( pga min ålder ). haha. Men en eller två dressyrer hinner vi nog med tills dess, hoppas jag.

21. Någon jag vill träffa

Tobbe Larsson

20. Något jag vill göra

Jag vill TÄVLA! ;)
Här efter en hoppklubbtävling med Kjellbell! Hoppade 70 och 80 cm klasser och var flefri i först nämnda.. den andra hoppade vi rakt in i ett hinder (y), haha! oj vad jag saknar min lilla hoppkompis<3

Happy face.

Ska nu ner till stallet och rida på lill skitan. Ska rida bort till fotbollsplanen, böja igenom henne i trav och skritt och bara lösgöra henne. Sen blir det att vänja henne vid klippmaskinljudet. Ska ha med en "vanlig" klippmaskin ( en sånn man snaggar håret med ) och bara vänja henne vid ljudet, klara av att ha den över hela kroppen osv. Så när vi väl ska klippa henne så blir det inte panik och stress situation.
Ska även beställa in prov tid till denna veckan för att ta grönt kort. Me like.