Förevigt älskad, förevigt saknad

Min älskade Picco.

Mina mål med Rosalita

Har nu pratat med Rosalitas ägare och jag ska ha henne på obestämd tid. Hon har tydligen knappt gått någonting alls under tiden jag varit borta vilket gör mig väldigt irriterad, speciellt när det var ett problem att jag fick rida henne den sista veckan jag hade kvar i sverige innan min resa.. aja.
Har iallafall en hel del önskningar om vad både jag och Rosalita kan få ut utav den här tiden.
  • Först ska vi komma till den nivå vi var innan jag åkte. Hagen skall ej vara några problem och hon ska få upp konditionen till att gå okej i alla gångarter
  • Måste få bättre bjudning, därför kommer jag träna mycket hoppning med henne, försöka få fram henne för skänkel
  • Uterritter skall ej vara problem. Det ska gå framåt istället för bakåt och det ska jag börja jobba med med en gång, just för att jag ska kunna rida ut med henne själv utan att det blir en stor scen
  • Boxen. Märkte precis innan jag åkte att hon var minskt lika aggressiv i boxen som hon var i början i hagen, dvs attackerar, hugger och sparkar.. inte okej! Vi ska träna mycket på ledarskap samt jobba mycket i boxen med godis och beröm
Det ska verkligen bli kul att komma igång igen. Just för att jag trivs bra med Rosalita, tycker att träningen ger något och vi kommer framåt. Sedan är det höst och vintertid på ingång och då behöver jag få vara i stallet, rida osv.

Hon är en speciell tjej som behöver en bestämd ledare men också vääldigt mycket kärlek och uppskattning, hon ger ingenting gratis.

Framtiden - check!

Ska idag prata med Rosalitas ägare ange framtiden.. pirrigt men jag har gjort ett val. Ska ha henne en månad nu i prov och se hur det går. Om allt vi jobbade med är gone så att säga så vet jag inte om jag har orken eller lust att göra om det, det är trots allt inte min häst, jag får ingenting för det och enda anledning till att jag rider henne är för att jag inte kan leva utan hästar, för att förklara det i enkelhet.
Men jag hoppas såklart att allt ska lösa sig, det brukar det trots allt göra.

Tokstållan



Och så var det dags att fatta beslut, att ta ansvar och komma tillbaka till vardagen.. får jag lov att gå i ide en stund och vakna upp igen tre år bak i tiden ??