Ston och hull

När bebis kom så var vi alla väldigt chockade ( såklart! ) men mest av allt hade jag sånna skuldkänslor, vilket jag antar är en naturlig reaktion. Noreen hade inte fått den fodergivan hon skulle under sin dräktighet, och speciellt inte i slutet. Detta syntes dock varken på henne själv eller fölet, men sedan gick det i ett rasande tempo och i takt med att fölet växte så försvann Noreen mer och mer. Oavsett vad vi gav henne så bara försvann allt. I ett par månader såg hon fruktansvärd ut. Hade kontakt med veterinär undertiden så var säker på att sommarbetet skulle göra susen, men efter en månad på bete och fortfarande ingen drasisk förändring så tog vi kontakt igen med vet. Då tyckte hon att jag skulle ge henne massvis med lucern, riktigt mata upp henne, och det gjorde vi. Men det tog ändå veckor innan vi började se lite resultat, och ändå syntes revbenen tydligt på henne, men rumpan rundades och magen växte i takt med att gräset betades upp.
 
I slutet av sommaren så var hon helt ok. Men det är först NU jag kan påstå att hon är i riktigt fint hull igen. 8 månader senare.
 
Aldrig någonsin igen ska Noreen behöva utsättas för något liknande, eller jag heller för den delen. Det var väldigt psykiskt påfrestande att se sin häst i ett sånt skick. Dessutom fick jag höra mycket skit ifrån min omgivning, exempelvis en som anklagade mig för djurplågeri ( som visste om hela historien + allt jag gjorde för att hjälpa henne ), så det har inte varit några lätta månader, men vi tog oss igenom det, och jag är så glad att hon mår bra.
 

Att täcka/ ej täcka

Noreen har haft vintertäcke sedan en månad tillbaka på sig i hagen, och skall börja ha stall/fleecetäcke i boxen om nätterna, allt för att hålla henne varm utan att hon ska behöva sätta päls. Ska tillbaka och lämna vintertäcket jag köpte i går och se om jag hittar något i rätt storlek, och ska passa på att kolla på ett avbytar täcke till bebis. 
 
Secret täckar jag om dagarna i hagen ( ej alla dagar ) i syfte att hålla honom torr under de regnigaste dagarna och är EJ till för att värma. Det är viktigt att han tidigt i sitt liv får chansen att sätta sin riktiga päls, det är förebyggande för resten av hans liv. 
Nu till problemet. Jag vill gärna kunna täcka Secret under nätterna eftersom att han ligger ner = kissfläckar ÖVERALLT. Det hjälper inte om jag dagligen fyller på ett lager spån över, han lyckas alltid gräva fram kisset och lägga sig i det, eller bajsa och sen lägga sig i det.
Med andra ord är jag trött på att ha en äcklig bebis varje morgon.. haha.
 
Att ha regntäcket i boxen känns lite tråkigt, vill inte att han ska ha det dygnet runt + att det inte kan vara bekvämt, så funderade på ett fleecetäcke, men det värmer. Och tänkte då istället kolla efter ett sommartäcke. Dvs ett täcke som INTE värmer, men som är mjukare i materialet, tror att det kan vara bra + att dem reas ut nu under vintertiderna. 
 
 
Ninan i sitt fleecetäcke (L)

Stora pojken

Nu är nog Secret i en växtperiod, herregud vad han skjuter i höjden, men kan nog vara ganska passande eftersom att han är så rund att jag tror att han snart kommer spricka.. 
 

Barbacka premiär

Idag när jag borstade Noreen så surade hon lite, så masserade henne efteråt, det tyckte hon om och gäspade och smaskade ett par gånger, skönt. Sen när jag var klar för dagen så kom Matilda förbi, så passade på att ta ut henne i paddocken. Orkade inte göra i ordning henne så fick bli en barbacka ritt. Skrittade och travade dock bara, och tog bara kortare streckor i traven då jag inte suttit ner i traven tidigare på henne. Flyttade även för skänkeln för första gången ifrån ryggen, vilket gick ett par steg tills hon blev sur på mig.. haha. Jobbigt värre. 
 
Men är nöjd med dagen, hon fick joggas igenom lite, jobbade henne på volter och böjde och strechade igenom henne i halsen. 
 
 
mitt finaste hjärta.
 
Ska nog faktiskt boka in vår absolut första ridlektion i nästa vecka, tror att vi är redo för det! :)

Min goa pojke

Helt otroligt vilken kärlek han sprider omkring sig, älskade Secret.
 

A mommas boy


Första natten

Åkte ner och släppte ut dom nyss, och släppte först in bebis så han fick äta lite på morgonen, natten hade nog gått fint, bebis var kissfläckig över hela sig... så antar att han legat ner och sovit inatt.. haha.
 
Ska faktiskt göra som så att jag tar in dom vid fem varje dag, och sedan blir det inget med di för den dagen, istället får han på morgonen igen, han har fri tillgång till hö i boxen ( han äter aldrig upp sitt hö... ) så han klarar sig gott och väl.
Och ev till helgen ska vi påbörja att ha dom i olika hagar.. åh vad spännande! :D

Sometimes good things fall apart so better things can fall together

Jag trodde aldrig att jag skulle komma till ett skede i mitt liv då jag inte ångrar hur allt blev. När Xtra åkte så föll hela min värld isär. Men hade det inte varit för den händelsen så hade jag aldrig fått chansen att hjälpa till med Rosalita och då hade jag aldrig fått mina egna hästar, och om det är någonting jag är säker på, så är det att jag aldrig skulle byta ut mina hästar mot någonting i hela världen.
 
Noreen är det finaste som någonsin hänt mig, och Secret är bara en underbar bonus. Mina älskade favoriter, vill aldrig gå en dag utan er.
 

Sämsta passformen

Har 125 på Noreens vintertäcke och 135 på fleecetäcket, och fleecetäcket är MEGA stort i bogen och riktigt hänger, och tog därför 125 på nya vintertäcket, såklart att det är förlitet, visar en bild på hur det satt.. sämsta passformen förmodligen.
 
Jätte tight i bogen, lagom långt bak på rumpan men förkort i sidorna.. nej, blir att lämna tillbaka, ska nog köpa ett helt nytt täcke faktiskt, för gillade inte alls hur detta satt. 
 
 
haha, ignorera skrotgrimman! 
Snyggt var det dock.. älskar färgkombinationen...

Ninan <3


Sova i varsinn box

Hittills har jag bara separerat så att dom varit i varsinn box fem timmar i streck, men idag tog jag det till nästa steg. Lät bebis få sig en sista slurk och sen var det varsinn box som gällde. Dubbelkollade med min tränare om hon tyckte att jag skulle vänta, men det tyckte hon inte, och både jag och Noreen tycker att det är dags!
 
Imorgon så får bebis äta innan vi går ner till hagen, vill inte ha en klättrig liten valp hängandes i grimskaftet. 
Och numera så ska dom stå delade under nätterna, sedan är nästa steg att ha dom i varsinn hage under dagen, ska nog börja redan till helgen med någon timme i taget, vill att allt ska vara så odramatiskt som möjligt.
 
 
mitt hjärta i pyjamas tuggar på eftermiddagshöet :)

Framåtbjudningen

A och O i ALL ridning är framåtbjudningen. Bjuder hästen inte framåt så kan man lika gärna skita i det, de flesta har suttit på dessa sega och uttråkade hästarna så hellre går bakåt än framåt, och lite så är det att sitta på en unghäst som inte har hittat framåtbjudningen ännu, därför uppmuntrar jag ALLA att rida in era hästar i skogen, tillsammans med en pigg och trygg ledarhäst som visar vägen, då hittar unghästen naturligt framåtbjudningen och  VILL komma framåt. 
 
Nu har jag inte riktigt haft de möjligheterna, jag hade kunnat vänta helt med inridningen tills Secret var avvand, men tyckte att jag lika gärna kunde göra det mesta utefter de förutsättningar jag har och herregud vilken häst jag har. Hon har lite riden utanför paddocken, stranden, på grusvägar osv, men ALDRIG riden tillsammans med någon ledarhäst framför, ändå har hon sånn otroligt bra framåtbjudning, hon riktigt skjuter iväg när jag ber om galopp, hon flyger fram med benen och vill så himla mycket, jag trodde aldrig detta om henne då hon tidigare varit väldigt likgiltig i allt arbete, dvs gått framåt men inte riktigt velat. 
 
Vi kommer att börja rida ut när jag KAN och det kan ta en vecka eller en månad, men sålänge jobbar vi på vad vi kan och varken Noreen eller jag tycker att arbetet är tråkigt, vi utvecklas hela tiden :)
 
 
Hon utvecklas ifrån den ena dagen till den andra, att ha en unghäst är verkligen en upplevelse :)

Lite nytt

Följde med mamma till ge-kås och passade på att köpa kraftfoder, en påse går fan åt hur fort som helst, och får åka fram och tillbaka till ge-kås i princip varannan, var tredje vecka.. haha. Hittade även ett nytt vintertäcke till Noreen. Visar bild när jag är i stallet senare :)
 
 
 

Hagtimmar

Hur många timmar låter ni era hästar vara ute i hagen om dagarna?
 
Mina hästar kommer ut klockan åtta varje vardag och klockan nio varje helgdag. Hurlänge dom står är helt beroende på väder, men eftersom att jag jobbar så kommer dom sälla in före fem. 
Skall jag rida tar jag även in dom tidigare och är vädret fint låter jag dom ibland vara ute till sex, halv sju. 
 
Alltså får dom oftast stå ute minst sju timmar om dagen, vilket är lagom för vinter/höst tider enligt min åsikt. 
 

Äckelhöst

Det blåste storm igår ifrån morgon till kväll.. Direkt när jag slutade jobbet så skyndade jag ner till stallet ( i jobbkläder ) mockade, fixade maten och sprang ner till hagen och tog in dom, stackars bebisar stod vid grinden och ville komma in. Sen fick dom stå i varsinn box och mumsa hö resten av eftermiddagen/kvällen, åkte ner igen vid niotiden för att släppa över dom i samma box, och bebis hade redan somnat och var jäätteee besvärad över vårat nattbesök, men ganska nöjd när han fick sova bredvid mamma. Och lite mat fick dom också, såklart. 
 
 
Ska nu snart ner och släppa ut dom, hade gärna velat rida idag, men får se ifall jag får hjälp någonstans :)

miss piggelin

Suttit på en JÄTTEpigg liten dam idag. Hon ville såå mycket och riktigt flög fram hela ridpasset, gomsan. 
 
Joggade igång henne i låg form och reglerade den sedan väldigt mycket i traven, gjorde mycket volter i både skritt och trav för att böja igenom henne i sidorna, och man märker tydligt att hon har svårare för vänster varv, precis som i longeringen. Så jobbade lite mer på det hållet. Annars var hon mjuk och fin, framåt för hjälperna osv. 
 
Sen påbörjade jag med galoppen, var noga med att direkt när jag lägger på skänkeln så ska hon galoppera, och tar hon inte den direkt så petar jag med spöet och får det reaktion jag vill, nästa gång jag lägger på skänkeln så behöver jag inte ta till spöet utan hon tar galopp i steget efter, precis vad jag vill.
 
Hon frustade på i galoppen, när hon inte riktigt visste vad hon skulle göra ( när jag är stilla med både skänkel och hand ) så saktar hon in lite, inväntar signal ifrån mig, jag ber henne att fortsätta framåt och då gör hon det kvickt. Märkt att hon hela tiden frågarefter vad jag vill av henne.
 
Avslutade när det gick som bäst, alltså när hon inte drog iväg i något håll i galoppen utan följde hand och skänkel i kurvorna, på bägge sidorna osv. Mycket nöjd med henne idag. 
 

Höstproblem - leriga hagar

Vi har haft en ordentligt blöt sommar och hösten har följt i samma spår, har ni haft problem med leriga och dålig hagar i år eller som oss, haft turen och sluppit det?
 
Förra året så hade vi väldigt mycket lera precis vid ingången av ena hagen, men annars så höll sig hagarna fina tills det att snön lagt sig, och även i år är hagarna väldigt torra, mycket gräs och gruvägarna håller sig fina och jämna. 
 
Leriga hagar kan ju bli väldigt problematisk ifall man har en häst med känsliga karleder, mycket hovskägg osv. ( hej tinker ägaren! ) och är väldigt glad över att vi har de hagarna vi har. Vet att jag kommer ha problem me Smurfens ben i framtiden, han har MYCKET hovskägg och medfött känsliga hovar, i framtiden kommer jag faktiskt att klippa bort hovskägget, det där om att det ska skydda ifrån smuts och skit har jag aldrig upplevt, tycker istället att det samlas en massa skit i hovskägget som ligger och trycker emot de känsliga områdena.
 
Noreen hade faktiskt mugg i somras eftersom att hagarna var väldigt blöta och sunkiga, men lyckats hålla sig fräsch hittills. Klipper faktiskt hennes hovskägg för att hjälpa till att hålla rent.
 

Min hund Elsa

Jag har faktiskt fler djur än hästarna, har nämligen en Golden Retriever tik som går efter namnet Elsa. Hon är fyra år gammal och den finaste lilla isbjörn jag någonsin träffat.
 
När vi köpte Elsa så hade vi redan en golden tik vid namn Alice, men som vi fick tabort för snart tre år sedan. Alice var en typsik golden, snäll, lugn och säker i sig själv, väldigt bra med barn och matglad. När vi sedan fick Elsa fick vi en ordentlig wake up call. Man ska aldrig dömma en hund efter rasen, det har vi verkligen fått lära oss. Elsa var Alice motsatts, nervös, rädd, opålitlig och hade tendenser till att bli agressiv. 
 
Under valpkursen kunde vi knappt göra något alls med henne, hon var helt hyper och klarade inte av stressen. När man gick emot henne som valp så kissade hon ner sig av skräck trots att vi aldrig gjort något mot henne och hon morrade mot barn. 
Men vi lyckades använda oss av hennes energi och jag började träna lite lydnad med henne, lära henne trick, hoppa lite hinder med henne och och visade sig vara otroligt lydig, lättlärd och arbetsvillig. 
Vi gick en ut-och-gå-kurs med henne som gjorde underverk. Gick mer eller mindre bara i cirklar tillsammans med andra hundar och att bara få gå tillbaka massvis med steg i träningen, andas och ta det lugnt var det bästa för henne, hon fick verkligen tid att växa och mogna i sig själv.
 
Hon har väldigt otypiska drag för att vara en golden, hon smyger, blir lätt väldigt låg, försöker valla ihop familjen, är fortfarande väldigt rädd för barn/gamla människor och sånt som enligt henne är konstigt. Hon är sjukt smart och väldigt klok.
 
Att hon har dessa egenskaper gör att vi varit tvugna att arbeta lite extra mycket med henne, och det har lett till att man fått en bättre kontakt med henne. Hon är verkligen en speciell hund och hade aldrig velat ha henne på något annat vis.
 
 
 
lilletoss. 

Känslig för hjälperna

Det absolut första problemet jag och Noreen stötte på var att hon inte förstod skänkeln. Hon kopplade inte riktigt röst och skänkel och förstod mig inte riktigt, fick lov att använda mig av någon som gick bredvid och bara efter några gånger så gick det genast bättre. 
 
Att ha en unghäst innebär att man kan vara med och forma ifrån början, mångas dröm, men det kan också gå jävligt fel om man inte vet vad man gör. Det absolut viktigaste för mig är att hon är känslig för skänkel och hand, vilket jag alltid varit väldigt noga med. 
Hon är inte särskilt kvick i reaktionerna just nu, men börjar alltid med att krama lätt med benet i sidan, tar hon inte den mjuka skänkeln så säger jag till ordentligt med röst och skänkeln så att hon reagerar, efter att ha sagt till henne en gång så brukar hon faktiskt ta den mjuka skänkeln resten av ridpasset. 
 
Handen håller jag stilla och lätt, brukar börja med att bredda den lite för att hjälpa henne, och hon går i "form" i alla gångarter, men orkar inte riktigt hålla en stadig form utan går ibland bakom hand, ibland lite öppnare osv, men hon blir starkare och stadigare för varje ridpass och det går framåt. Om ett år kommer hon att gå i stadig form i alla gångarter, det är jag säker på. 
 
Nästa steg för oss är skolor i form av flytta för skänkeln, forma sig efter skänkeln, dvs ställa nacken innåt och utåt, galoppfattningar ( något påbörjad ) och sedan att minska och öka steget i traven. 
 

Krokodiltand

Smurfis har en period just nu då allt räknas som mat. Exempelvis hittade han ett grimskaft utanför hagen, drog in det till sig och tuggade på det i typ fem minuter innan jag såg honom och kunde tabort det. Han biter på mina skor, mina händer, boxdörren, Noreen, krubban, vattenhinken.. allt. Tror att det kliar lite i tänderna på bebis eller så har han bara allmäna störningar..
 
 
det är himla tur att han är söt iallafall :)

Hästtjejer gone wilde

Något jag tycker är himla synd är föräldrar som håller sina ungar för hårt när de är tonåringar. Detta ser man mycket hos hästtjejer, söta små flickor som hänger i stallet, ägnar all sin tid och energi och hästen och aldrig gör något dumt. Dricker aldrig alkohol, röker inte, är inte ute och ränner på stan, för det hinns ju såklart inte med när man ska upp tidigt dagen efter och släppa ut fem hästar. 
 
Mina föräldrar har aldrig varit av de slaget. Min mamma har alltid varit väldigt positiv till det mesta som inte har med hästar att göra, men samtidigt varit noga med att jag tar mitt ansvar. 
Problemet som utlöses är ju det att när dessa små söta flickor inser att det finns en värld utanför hästlivet så går det fort som fan. Allt hästintresse man tidigare haft bortprioriteras för helt plötsligt finns partynätter, utlandsresor, pojkvänner och allt såntdär livsnödvändigt involverat och eftersom att man aldrig riktigt vetat vad som finns därute tidigare så blir allt så himla roligt.
 
Jag tycker att jag haft min beskärda del av alkohol och fest och har ingenting emot att sitta hemma flera helger i rad, gå upp tidigt på morgonen och fodra, spendera kvällen i stallet eller betala höfakturan istället för att köpa lite nya höstkläder till mig själv, jag har alltid varit medveten om vad som finns utanför hästlivet och därför aldrig kunnat skylla på att jag inte fått uppleva det, för det har jag, om och om igen. Men jag väljer detta livet och jag skulle göra det igen om jag fick chansen att välja om. 
 
För den lycka jag finner i att vara med mina hästar hittar jag inte i att dansa mig svettig på ett dansgolv och sen ligga och spy på toalettgolvet.
 

Gajos Dido

Har skrivit en del om denna ponnyn men inte riktigt presenterat henne, så tänkte göra det här och nu.
Dido kom till stallet sommaren 2011 och hon är utlånad på foder till mina föredetta grannar, Wilma och Tina. Hon är av rasen New Forest och har en väldigt speciell färg, nämligen brunskimmel. Hon blir vit på våren, brun på vintern och en härlig blandning på sommar och höst. Förra hösten hjälpte jag till att rida Dido två gånger i veckan, hon är nämligen väldigt stark och hård i kroppen och kräver sin ryttare för att få en ordentlig bjudning. Under tiden jag red henne märkte jag en tydlig skillnad och hon kan absolut bli finare med mer arbete och träning.
Brukar låna henne då och då, ibland för att rida henne själv men ibland när jag har andra med mig i stallet som vill rida. Bland annat har min syster och min vän Matilda ridit henne tidigare. 
 
 
 
 

Kvällsmys


My loveliest

Pausar i mitt bloggtillverkande och bjuder på två bilder på smurfen, älskade smurfen.
 

Nydesign på g.

Känner att jag behöver göra denna lite mer höstig/vintrig/uppdaterad. Ska faktiskt se ifall jag kan få med någon som jag fota lite nya bilder på mig och hästarna till en ny header idag, annars får jag kolla i arkivet. Men nytt och fräscht ska här bli :)

Detaljer ifrån stallet

 
Älskar att vara i stallet om kvällarna, det är något speciellt med det helt enkelt. Och jag vet att det kommer låta skumt, men jag lääängtar tills jag kan trimma ett hårt pass i paddocken, bäcksvart ute och bara paddockbeslysningen på. Det är vindstilla, svalt och sådär perfekt tempratur, höst och vinter kvällar blir vad man gör dom till helt enkelt. 
 
 

Shine bright like a diamond

 
Imorse hade det blåst så jävligt att Noreens täcke blåst av, sen hade hon fastnat med huvudet mellan och lyckats hoppa ur det.. en vättskrämd Liselotte ( Rosalitas ägare ) fick vittna detta och i panik försökt ringa mig, men eftersom att jag lyckats tappa mobilen i toalettstolen och var onåbar så var det helt lönlöst. Som tur är klarade hon sig ur det bra, men fick stå hela dagen i hagen utan täcke.. stackars bebis. 
Tog in dom vid fyra tiden, sen fick hon hö, mockade medan bebis stod i stallgången och i vanlig ordning lockade han till sig folk utifrån som kom in och gosade med honom, haha. Om det är något han kan så är det att locka till sig publik ;)
 
Sen fick dom äta, bebis ur sitt hönät för att hålla sig sysselsatt, och när det var slut så blev hönätet helt plötsligt en leksak.. och tror att det var roligare utan hö än med hö om jag ska vara ärlig. 
 
Gjorde i ordning maten och såg till att allt var rent och snyggt, borstade bägge hästarna och sopade stallgången. Myskväll i stallet med andra ord.
 

hey lover


Fölvett

Den som en gång sa " föl ska ha fritillgång till hö dygnet runt" har då aldrig ägt en tinker.
 
Secret fodras tre gånger om dagen. Morgon, eftermiddag och kväll, upptill äter han de som finns kvar i hagarna, och jag tror att han är en måltid ifrån att rulla fram, han är rund på alla håll och kanter och jag undrar snart vart all mat han får i sig ska tavägen.. han lär väl spricka helt enkelt. 
Och trots detta fick jag höra häromdagen att jag minsann bantar mitt stackars föl som ska ha fritillgång till hö dygnet runt, då alla andra föl bör ha det. Hallå eller??
 
Att dra alla hästar över en och samma gräns är ju bara ren okunskap, bara för att ena rasen mår bra av något, betyder det inte att den andra gör det. Man får tänka om lite när man säger att alla ska ha det lika, det är individer vi talar om. 
 
Secret är av rasen irish cob ( tinker ) och har väldigt lätt för att bli lite för rund om magen. Nu under de första åren i hans liv kommer jag låta han vara rund och go, det hjälper till bra under växtperioderna. 
 
Men i framtiden så tror jag att vi kommer att få en del problem med vikten, speciellt på sommarhalvåret, men det är ett framtida problem och ingenting jag tänker grubbla över just nu, han är pigg, han är glad och han är rund om magen utan att bli matad 24/7, och han är bebis ;)
 
 
den tjocka lilla rumpan :)

Komplimanger

Har haft en liten 'down' period då jag fått väldigt mycket kritik, och oavsett hur man än gör så tar man tillslut åt sig om någon påpekar minsta lilla misstag man hör dag in och dag ut, men idag så fick jag höra massvis med fint min tränare sagt till min mamma. Att höra hennes ord, om min hästhållning får mig verkligen att kunna sträcka på mig och strunta i allt skitsnack, mina hästar ÄR fina, jag gör ett bra jobb med dom och dom har det bra, det är sant.


Verkning

Mina hästar fick vara inne imorse, borstade, satte upp hönät i Noreens box och satte på täcke. Min tränare kom vid 11 och verkade dom och släppte sedan ut dom i hagen :)

Idag blir det ev promenad med någon av liven, mest troligt lille mr.fluff, gose 😚


Kinkig hästis

Min lilla dam har varit väldigt moody det senaste, antagligen beror det på pälssättning och avfällning av sommarpälsen, eller bara faktumet att hon är sto och har sina dagar, men idag när jag satte på täcket så tyckte hon att det var lite obekvämt och bestämde sig för att ta saken i egna händer och hugga matte i ryggen, bara för att visa sitt missnöje. AJ säger jag bara, okej, det var inget ordentligt bett, men i ryggen gör i princip alla form av bett ont. 
 
Ska iallafall till ge-kås idag och kolla på nytt vintertäcke, tror att det hon har nu ligger och trycker emot manken, så ev bogskydd och nytt fleecetäcke att ha under, eller ett vintertäcke med hals, får se :)
 
Ska även köpa spån idag. Tror att vi ska satsa på longering i paddocken idag, känner att vi behöver mjuka upp och öva lite på grunderna, ska se ifall jag kan låna Prince som sällskap till lillemannen. 
 
 
Här har vi den kinkiga lilla tösen.

Kvällsmys

Mockade, la upp mat, sopade och fixade kraften innan jag tog in hästarna, gav dom eftermiddags hö och borstade, flätade och skämde bort bägge ponnisarna något extremt, haha.

Fina, rena och snygga blev dom 😊


aSffsdg


Massa fix

Mockade ut allt äckligt ifrån min box idag. S sysselsätter sig om nätterna med att riva upp halva bädden, det blir en kulle längst bak som han sedan ligger på så att den blir packad....
Så mockade bort i princip hela bädden förutom botten, sen allt lös äckel som han grävt upp, fyllde sedan hela boxen med ren och fräsch kutterspån, så det luktade gott i hela stallet :)
Imorgon ska jag dock iväg och köpa mer, eftersom att mina hästar grisar så mycket så lär det se lika äckligt ut imorgonbitti som det gjorde idag..
 
Skurade alla hinkarna, fyllde vatten, la upp maten och packade hö. Sen sopade jag gången och gjorde snyggt innan jag plockade in dom. Ställde dom i varsinn box, tog av Noreen det blöta äckliga täcket och sen fick hon stå i gången och äta undertiden jag borstade med hård borste för att få bort allt grus och ingrott skit och dammade av henne med rotviskan, tog manen, flätade svansen och tillslut blänkte hon, fick på sig fleecetäcket och in och äta igen. 
 
Sen var det S tur, använde i princip bara hård borste på honom för att få bort alla kiss och bajsfläckar.. såklart att han ska vara vit på de partier som blir äckligast, dvs ben, haser, rumpa osv. Sen fick dom lov att komma in tillsammans och fick kvällsmat innan jag cyklade hem. Stallkvällar må vara det mysigaste som finns.
 
 
Bild tagen några veckor sedan, men vi körde med samma metod idag :)

Gårdagen

Slutade sent så var inte i stallet förrän halv sex, då de flesta hästarna var inne. Så mockade boxarna, och tog in mina små busar. Matilda borstade och gjorde i ordning Dido som vi fick låna igår, och vi gick ut i paddocken. Dido var på riktigt riktigt bitch humör, stel som en pinne och jag såg verkligen hur Matilda fick kämpa med henne, men resultat gav det. 
Dido är himla svår och det tar tid innan man hittar de rätta knapparna på henne. Hon blev ordentligt igenom böjd, stretchad och mjuk efter ridpasset iallafall. Jag hoppade upp en stund och travade några varv, tycker att hon kändes mjuk efter att Matilda ridit, sen var det kul att sitta på henne igen :)
 
När hon var stretchad efter passet, fleecetäcket var på så tog vi ut Prince, ställde honom i Noreens box och gick ut med Noreen i paddocken. Lydnadslongerade lite kort och fyyy vad pigg hon var. Trodde att hon skulle vara lite öm och trött i kroppen efter gårdagens galopparbete, men icke. Flög i fluften när jag bad om trav och bockade igenom ett halvt varv på volten innan hon lugnade sig, buse. 
Ibland visar hon tydligt att hon är ung och full av energi och bus, men ibland är hon sådär ovanligt lugn och snäll.. haha. 
 
Secret fick som sagt inte vara med, och det gick prima, han och Prince hängde därinne utan problem. 
Ska faktiskt testa ställa honom i Didos box någongång och rida ut en sväng med Wilma, dom har galler inne i sina boxar så då kan jag känna mig mer säker. Dessutom är det superbra för Noreen :)
 
Så idag fick mina hästar sig lite träning bäggetvå. 
 
Avslutade med att lägga upp fodret, packa hö och sen kvällsfodra alla hästarna. 
 
 
Så vacker så vacker sååå!

Överanalysering

Gårdagens ridpass gick ju inte särskilt bra, men tycker ändå att vi kom över en tröskel. Hon kickar emot skänkeln och spöet när man rider " ifrån Secret ", vilket kan jämföras med att rida från och till stallet. Egentligen vill jag inte nöta galoppen i paddocken då jag tycker att den är alldeles förliten och i nulägen vill jag egentligen få rutinen utomhus där hon får en naturlig bjudning och mer framåttänk. Men eftersom att jag har en bebis att tänka på så blir det jobbigare och det har jag fått smaka på tidigare. Men mer galopparbete tänker jag inte ge mig på i paddocken, det är en onödig risk och som att tigga lite gräl.
 
Såfort Secret kan stå i boxen medan jag rider så ska jag ut och busa med ponnyligan i stallet på stranden och skogen, bara rejsa, busa och låta henne få springa och tycka att det är ROLIGT att springa och busa. 
 
 
En dressyrponny blir det nog av henne tillslut, men paddockarbete är onödigt såhär i början.

Blek och grå

Jag har varit så himla blek och grå det senaste att jag knapp vet in eller ut. Det är verkligen jätte keligt att se sig i spegeln och inse att så jag känner mig på insidan ser jag också ut på utsidan, för alla att se. Usch. Tar en tidig kväll och tar lite extra tid imorgonbitti till att göra mig i ordning.
Tycker att det är sååååå viktigt att iallafall känna sig fräsch, och mår därför bara sämre när jag låter mig förfalla på det viset.


Vad händer i veckan?

Eftersom att jag redan ridit två gånger denna veckan så har jag ingen direkt press på mig att rida särskilt mycket mer, vill gärna longera i helgen, men får se. 
 
Imorgon blir det iallafall pyssel, ska ta mig tiden att fläta ordentligt, klippa och rycka manen, ta med ryktstenen över hela Noreen och bebis ska även han få sig en ordentlig make over, han har kissfläckar över hela rumpan.. så såklart är vit ;)
 
 
Hon är så jävla jävla fin min älskade älskade häst. 

Favoritbilden

Älskar denna bilden, Matilda red Noreen lite först, och lyckades fånga en bild där hon gick super, hon orkar ju inte bära sig i längre stunder i en stadig form, helt förståligt, men lyckades få ett ögonblick på bild iaf.
 

Bilder ifrån idag

 
Nu sadlade jag om varje gång sadeln gled fram, så det behövs inte kommenteras :)

Myser

Denna tös är det godaste som finns


Dålig dag

Idag var en dålig dag för hästarna. Skulle rida på stranden men bägge två strejkade , sen väl i paddocken så började Noreen kaxa sig och kicka emot skänkeln, när vi skulle galoppera ifrån utgången så bockade hon och tramsade så passade på att galoppera några varv för att få igenom att sånt inte tillåts, tillslut gick det fint. Men sadeln låg heeelt åt skogen idag, fick sadla om tre gånger ( efter varje galopp ), så ska se om jag kan låna en svanskappa tills det att vi ska prova ut en riktig till henne, för den glider väldigt mycket just nu.


Nytt täcke.

Är i behov av ett nytt, varmare täcke. Har förra årets vintertäcke sedan några veckor tillbaka men passformen är lite dålig, så det trycker framme vid manken, dels vill jag ha hals och dels vill jag att det ska vara lite tjockare. 
Får kolla efter vad som finns, på ge-kås hade dom ej fått in med hals.
 
 

Ont om tid

hade egentligen tänkt att ta en promenad med hästarna ner till stranden idag, men tog in dom vid fyra, sen var jag inte där igen förrän vid sextiden, då var det bäcksvart ute och bebis stod och sov i boxen.. haha. Mockade, fodrade och sopade rent ganska fort och Noreen blev borstad. 
 
Imorgon ska jag försöka få till en promenad :)
 

Två galoppbilder

Dessa två bilder får mig att småle lite eftersom att hon går såhär varje gång jag ber henne galoppera.. 
Hon krullar ihop hela kroppen, innan hon skjuter iväg.. haha. Lite humör finns det allt i min docka.
 

Bilder ifrån igår

Red Nenie igår i paddocken och Matilda ställde upp som fotograf och knäppte lite bilder och filmade. Ska klippa ihop lite och visa er senare :)
 
 
Hon blir starkare i kroppen och känns stadigare efter varje ridpass, och ändå rider jag mycket sällan, riktigt riktigt stolt och nöjd hittlls :)

Plockat in hästarna

Eftersom att det regnat och blåst i två dagar nu rätt kraftigt så fick hästarna en tidig kväll även idag. Vid fyra var jag nere vid hagarna och hämtade in dom, det regnade rätt kraftigt, men vi joggade hela vägen in för att få lite motion också, bägge två höll sig i skinnet och sprang fint bredvid. 
 
Ställde dom i varsinn box som, tog av täckena ( Noreen fick ha på sig sitt fleece ) och gav dom hö. Ska tillbaka senare för att flytta över Secret, men tror att det är bra om dom får stå isär i ett par timmar.
 
 
Gosigaste bebis i sin rosa regnkappa :)

Daglig göra

Det finns vissa saker som jag alltid gör, oavsett om hästen rids eller ej ( för tillfället så rids Noreen ca två gånger i veckan ). Här kommer en lista på vad jag gör dagligen med mina hästar och vilka stallsysslor.
 
Fodringsschemat är rullande och på Söndagar så har jag fodring, då fodrar jag alla hästarna, flyttar över Noreen till sin box, ger mina hästar mat osv.
En timma senare så åker jag ner, ställer Noreen i gången, borstar av henne och lägger på täcket, samma visa med Secci om han ska ha täcke på sig i hagen ( han har endast täcke när det regnar eller blåser för kraftigt ).
Går ner till sommarhagarna med hästarna och släpper ut dom.
 
Mockar bägge boxarna, lägger in nytt spån och sopar fint. Lägger in hö i bägge boxarna + fyller upp fyra höpåsar, två hinkar med kraft foder. Skurar vattendunkarna och fyller på nytt vatten. Soper tillsist rent hela stallgången.
 
Hästarna kommer in lite olika tider beroende på väder och daglig aktivitet.
 
Men tar in dom, ställer in Secret i sin box och Noreen i gången, tar av henne täcket och borstar igenom hela hästen, tar hovarna och borstar igenom manen. Ev flätar om svansen ( har alltid hennes svans helflätad för att inte få i en massa skit i svansen och för att hålla den snygg och lättarbetad ), har även en fläta i luggen som brukar hålla sig iallafall en vecka. 
 
Släpper in Noreen i sin box och sopar stallgången igen. 
 
Åker ner senare ( runt åtta tiden ) för att släppa över dom till Secretsbox över natten. 
 
Promenader, longering och ridning sker någonstans emellan, helt beroende på vad jag har för förutsättningar den dagen. Jag kan ej rida om jag inte har med mig barnvakt till bebis då han klättrar upp på boxkanten om han får stå där själv.
 
 
Här blir Noreen borstad och flätad :)
 
 

Fodringar och egen box.

Åkte ner till stallet vid halv sju igår kväll och flyttade över Noreen till bebisboxen över natten, det var tänt, alla hästarna var inne och all mat var upplagd så kvällsfodrade, släckte och stängde stallet. 
 
Hade morgonfodrningen idag så fodrade alla hästarna, flyttade över Noreen till sin box och fodrade mina. 
Ska ner om en timma och sätta på täcke, släppa ut och mocka. På måndag får jag nog lov att köpa mer spån, ju mer Noreen står i sin egna box ju mer spån behöver hon, men eftersom att hon inte står där tillräckligt mycket för att det ska kunna läggas bädd så får jag se hur jag gör.. i vinter ska hon ju ha bädd hon också.
 
 
Den låga boxdöreen är Noreens box, helt enkelt för att Secci klättrar upp på dörren om han står där.. haha knäppis. Hade inte varit jättekul om han fastnar och blir ståendes så hela natten....

Fotoalbum

Jag älskar fotoalbum och tycker att det är mycket mer personligt att kunna plocka fram och bläddra i än att ha det i en mapp på datorn. Tänkte att jag ska göra ett album för varje år med hästarna. I slutet av November tänker jag skicka efter ett album med bilder ifrån vårat första år tillsammans och i Mars tänker jag göra samma sak med Secret. Kan vara en fin tradition och på så sätt kunna sitta ner och bläddra igenom och ha det i tryck.
 
Gjorde en fotobok i projektarbete i skolan, och beställde ifrån Photobox.com, blev jättenöjd så tänker göra det igen :)
 
 
Haft så många fina stunder med denna ponnyn, ändå har jag bara haft henne i snart ett år. Och såå många fler år vi har framför oss :)

Sovmorgon och pissregn

Vaknade runt åtta tiden, och fick cykla ner till stallet och var där lite efter nio. Noreen blev ordentligt borstad inne jag slängde på täcket, och bebis fick också på sitt regntäcke, gick med dom ner till hagen och secci sprang direkt och busade med prince som verkligen inte uppskattade bebisbus såhär på morgonen.. Haha.

Skurade hinkar, mockade och la upp maten, sopade rent och snyggt i stallet och en timma senare så cyklade jag hem igen.

Skönt att ha allt gjort, i eftermiddag så blir det fleecetäcken och knäckebröd mys för min älsklingar <3

Hon möter mig med denna minen varje morgon, älskvärda häst.


Winter wonderland

På morgonen när jag släpper ut hästarna så har vi så mycket frost att det är helt kritvitt överallt. Min bebisfölis första vinter, åh. Har börjat sjunga Walking In A Winter Wonderland för honom varje morgon, för att få in rätt stämning. 
 
Längtar nästan lite efter att få se min fläckiga stjärna ute i hagen omgiven av vit mark, snötäckta träd och stooor burrig bebispäls.
 
haha, dagar som dessa längtar jag efter vinter och allt som hör till, andra dagar kan jag svära över det och längta långt, långt bort.. haha. 
 
 
Min skönhet i vintras, hennes första svenska vinter :)

Lydnadslongering

Passade på att longera Noreen lite i hagen idag när bebis ändå var upptagen med annat, han och Prince stod längst bort i hagen så tog lite lydnadslongering i skritt och några varv i trav, lite sidrörelser och gymnastikövningar vi behöver öva på, sen lite ledarövningar och annat nyttigt. Tog sedan in dom, bägge två lite hängiga och griniga, mamma var lite orolig över Secret, eftersom att han var ovanligt off. Men Noreen fäller och Secret lägger ny vinterpäls, så tror att det kan ha med det att göra, lillebebbe. Men han var iallafall matglad och vaken när han väl kom in i boxen.
 
Borstade av Noreen och flätade om hennes svans innan dom fick lov att pussas godnatt för dagen. 
 

gosgänget

 
 

Fullcheek - update

Har ridit med fullcheek-bettet nu sedan det att jag skaffade mig det och det har verkligen gjort bra ifrån sig. Hon har lättare för att ta tygeltagen, dvs svänga och jag måste inte hålla på att nöta och förstora rörelserna eller tjata på henne, utan hon är mycket känsligare i sidorna och gillar det verkligen. Kommer att fortsätta rida med det och byta av med mitt tre delat med lösa ringar för att få lite varitation. Men gillar det gör jag definitivt.
 
 
Noreen gillar det också :)

Smurfplaner i vinter

Jag sätter upp en del planer och mål för Noreen, men måste ju såklart också tänka på att jag har en liten bebis som kommer behöva aktiveras och stimuleras i vinter också. 
Vi kommer ägna oss åt lydnadslongering i liten skala, dvs en gång varannan vecka / några gånger i månaden. Kommer även låta honom springa löst i paddocken och påbörja grunderna för löslongering. Ev presentera honom för bommar osv. 
 
Det kommer vara en del miljöträning i form av promenader i samhället, på cykelbanor, stranden osv. Kommer helt enkelt förbereda honom för livet. Vill att han ska vara "redo" innan jag skickar iväg honom på bete i April/Maj så att när han sedan kommer hem kan vi börja jobba på riktigt med longering och tömkörning. 
 
 
Secret är för framtiden och jag vill bygga upp en stadig grund för oss båda att stå på, ingenting ska vara jobbigt/läskigt/oförberett för honom, utan allt ska vara som en dans på rosor, lätt och roligt :)

Rundtur i stallet

När jag ändå hade kameran med mig så passade jag på att ta lite bilder i stallet, hur det ser ut nu när allt är på sin plats, vi är inflyttade och hemmastadda.
 
 
utsikt ifrån stallet
 
 
Här har vi dörren ut till ladan, där vi har hö, spån och kraftfodret
 
 
Vi trivs jättebra härute, bägge hästarna har blivit myycket lugnare och tryggare, kan numera stå bakom Noreen, öppna dörren ut till ladan när hon står i gången, gå bakom henne med höpåsar och mycket mer som ALDRIG hade fungerat tidigare.. då räckte det med att hon slog i rumpan i väggen när hon skulle vändas för att hon skulle gripas av fullkomlig panik.. helt otroligt vilket förändring det skett, älskade älskade häst.

Musbajs i skåpet..

Efter att jag mockat, lagt upp mat, skurat rent alla hinkar och gjort snyggt i gången så såg jag att min hästgodis låg ÖVERALLT i skåpet och det var musbajs överallt.. hej PANIK-steff..
Plockade ur allt, sopade ut allt äckel, gjorde rent i botten på alla korgar, ryktväska osv. Blev med andra ord lite städning och sedan ställdes allt tillbaka på rätt plats, satte ett gummiband runt godispåsen och såg till att det inte fanns någonting annat i skåpet som kan locka till sig möss. Usch fyfan vad äckligt..
 
 
såhär ser det ut när det är nystädat.. hihi.

Mysfaktor på hög nivå

Idag var det dags för lite mystime med hästarna. Började med att borsta igenom Noreen ordentligt, hon fäller just nu riktigt ordentligt så får borsta henne två gånger varje dag för att hålla henne ren och fin. 
Sen åkte pälsglanset fram och man, svans och pannlugg blev fin. Flätade sedan svansen hela vägen ner ( för att undvika dessa jävla spånsvansarna jag hatar.. ), och flätade även luggen. Undetiden fick hon stå och äta hö och rikigt njöt, hon älskar verkligen att få vara i centrum och stå och bli ompysslad :)
Sen åkte hon in i sin box och ut kom Smurfen.
 
Borstade bara igenom honom, försökte få bort lite fläckar han lyckats samla på sig, men det gick sådär.. redde iallafall ut trollmanen som jag inte rört sedan i somras, och den blev jättefin och låg på en sida istället för att stå åt alla håll, likaså luggen :)
 
Älskade hästar <3
 
 
 
 
Smurfen har lyckats samla på sig ett ganska tjockt lager vinterpäls redan.. hihi, blir roligt att se hur han ser ut i mars :)
 
 
Bebisar kan också stå fint i gången :)

gosan


Stereotypen

Min lilla stjärna lever verkligen upp till sitt utseende, ett fuxfärgat sto är väl kanske inte kända för att vara superlätta att ha och göra med, och tro mig.. Det är hon inte heller.

Igår exempelvis när jag skulle ta bakhovarna så beslutade hon sig för att det inte passade, satte sig bokstavligt talat på min rygg och totalvägrade flytta på sig.. Haha. Tyvärr klarar min rygg inte sånt så Matilda fick ta över och efter lite övertalan så gick det fint. Men har hon bestämt sig, då är det svårt.

Påväg in i paddocken sp brukar det ligga ett rep tvärs över ingången, till när man vill stänga, och den vill hon inte gå över när man sitter på och där brukar vi ha lite delade åsikter, ibland har det slutat med att jag fått sitta av och leda över henne, men oftast försöker jag lösa det uppsuttet, inte bra att påbörja dåliga vanor såhär tidigt... Ha.

Var bara lite exempel på vad som gör min snutta till den envisa åsna hon är. Och självklart är detta den enda egenskapen smurfen fått äran att ärva ;)


Deja vu

Igår när jag red Noreen så fick jag en jätte flashback-känsla. Hon kändes precis som Xtra när jag började rida honom.
 
Alla som suttit på Sörbys Xtra förstår känslan, det är inte som att sitta på vilken häst som helst. Han föll lätt bakomhand, lätt i framdelen och väldigt luftig gång med mycket frambensaktivitet. Och jag vet inte om det är att jag rider på något speciellt sätt eller om alla unghästar som saknar balans och styrka i kroppen har lättare för detta, men exakt så kändes hon igår. Det var en sånn underbar känsla.
 
Att få "börja om" med en Xtra-häst känns som den största gåvan som jag kunnat få. Jag älskade allt med honom, speciellt att rida honom, och om hon har minsta likelse så ser jag det som en vinst.
 
Hon är ingen ersättning för honom, jag ser henne inte som ett plåster på såret, då jag älskar henne för den HON är, ingen annan. Men det får mig ändå att känna viss lättnad då de jag älskade som mest hos Xtra kan jag se hos min egna stjärna.
 
 
En fuxfärgad New forest med ljus man och svans - det är drömmen.

The only one who knew me

Ibland saknar jag dig mer, och ibland mindre, idag saknar jag dig mer.
 
 
Sometimes good things fall apart so better things can fall together

Igår i paddocken

 
 
 
Bjuder på en liten snutt ifrån igår i paddocken. Det är lite svårt att se eftersom att det är filmat med min mobil.. men bättre än inget ;)

Diss

 
Dessa ridbyxorna ifrån hööks faller mig inte i smaken alls.
Prövade dom när jag var där sist och dom ser riktigt billiga och fula ut på, verkligen inte alls snyggt. Dessutom var passformen jätteilla. Strl. 160 satt som mjukisbyxor på mig och hängde överallt. 
 
 

Morgonmys med hästarna

Varit nere och släppt ut hästarna. Idag fick Secret testa att "gå först" ut genom dörren och sedan vända sig om, det gick hur bra som helst och han är så himla duktig.
Vi var först ut i hagen och sen kom Madde med Prince och Trampe bakom, så hjälpte henne in med Trampe i mini hagen. 
Secret försökte klättra på Prince när han kom och fick sig en ordentlig spark.. haha. Bara att börja lära sig att man inte klättrar på gamlingar.
 
Tycker att det är så himla kul att dom fungerar så bra ihop. Tanken är att senare släppa Noreen ihop med Dido och Rosalita. Helst hade jag väl velat ha kvar henne med killarna, men när Secret blir könsmogen så är det inte ett altenativ. 
 
 
 smurfen <3

Det går mot mörkare tider

jag avskyr vintern och allt som hör till egentligen, samtidigt som det kan vara mysigt med mörka vinterkvällar i stallet, snö och allt sånt där. Haha, lite dubbelåsikter. 
 
Men det jobbiga är när det blir mörkt redan vid tre tiden, grusvägarna har gått och blivit en enda isbanan, paddcoken likaså och det finns ingenstans att rida. 
 
Förhoppningsvis lyckas vi hålla paddocken fri ifrån is denna vintern och då går där att rida även när mörkret lagt sig då vi har jättebra belysning. Däremot så finns det ingen belysning "runt om" stallet. Vi har en trafikeradväg som går precis utanför som ej har gatulampor, vilket gör att vi inte har någon belysning ner till hagarna, ner till stranden eller på cykelbanan. Och att enbart rida i paddocken är ingenting som jag tänker överväga.
 
Får lägga upp det som så att det blir uteritt på helgerna och de lediga dagarna och paddockridning när jag jobbar. På så sätt så tar jag vara på ljustimmarna bättre.
 

Paddockridning

Idag fick lillsessan gå i paddocken. Mindre volter i skritten och något större volter i traven, fick även känna på galoppen lite, vilket var jättefin, hon är himla trevlig att rida. 
 
Skrittade sedan av henne runt gården, mysigt. 
 
 
Avskrittning bland höstlöven.
 
Får se vad som händer imorgon, hade gärna ridit henne på stranden eller skogen.

Gosan

Min gosa är lika underbar varje dag, hon stod såhär och gnäggade när jag kom för att flytta över henne till bebis över natten, mys. Idag fick hon lite borstning, godis och pussar


Morgonmys med hästarna

Hade morgonfodringen idag, så åkte först ner och gav alla hästarna mat, sen åkte jag ner en timma senare för att borsta igenom Noreen, slänga på täcket och släppa ut hästarna. Lillebebbe sprang hela vägen ner till hagen och var riktigt riktigt piggelin och Neanie trippade bakom mig hela vägen.. haha. Gosiga hästar jag har. 
 
Det blåser väldigt mycket idag, så får se ifall det blir någon ridning, men ska försöka få till en ordentlig ryktning senare, tvätta benen och göra nya flätor i lugg och svans.
 
 
Manen behövs både tunnas och klippas också.

Bilder ifrån igår

Igår blev det ett pass i paddocken på min snutta, det var mörkt och hon var lite orolig emellanåt, men det gick fin fint och hon fick jogga en hel del :)
 
 
Kan se att det på vissa bilder ser lite "hängigt" ut, som om hon biter sig fast i handen, men tvärtom så är hon himla mjuk och behöver aldrig "ta i henne" för att hon ska ge efter för handen, hon går fint framåt och jag är jättestolt över henne :)

Ledsen Neenie

Idag när jag tog in hästarna så tyckte jag att Noreen var ovanligt låg/nedlåten, hon brukar bli ganska "nere" av regn och dåligt väder, men tycker ändå att det är tråkigt att se henne sånn, nästan ledsen. 
När vi väl fick in henne i stallet och av med täcket och gett henne lite godis så lös hon upp lite igen, började titta efter mig och var lite mer vaken i blicken, snuttan. Tror dessutom att hon har lite träningsvärk ifrån gårdagens paddockpass. Ska känna på henne imorgon så att hon inte är varm någonstans, men tror inte att det är någon fara, det är jobbigt att vara mamma, tränas och dessutom behöva stå ut hela dagen i hällregn ;)
 
 
älsklingen i sitt tjocka gostäcke

Pisten och ledsna hästar

Det pissar ner regn utanför så fick ta in hästarna tidigare ( Noreen var jätte sorgsen när jag gick in med henne.. Haha ), så borstade av dom och gav dom massvis med hö :)
Imorgon blir det att CYKLA ner till stallet... *suck*.. Haha, man blir bra bortskämd av att ha en mamma som ställer upp i alla lägen.. Haha.


Vilka är ni? =)

Tidigt i våras så försvann min besöksstatestik lista så har sedan dess inte kunnat se hur många som besöker min blogg här dagligen, men då var det ca 200 besökare per dag. 
Jag vet att ni blivit fler då jag märkt det via kommentarerna men hade varit jätteroligt om iallafall några av er kunde presentera er lite mer :)
Jag älskar att få kommentarer och tycker att det hade varit superkul om ni kunde lämna iallafall ett litet avtryck här nedanför ? :) Hade varit jättekul att lära känna er och veta vilka som tar del av vår vardag :)
 
 
Denna lilla gris vill gärna veta vilka hans fans/haters är ;)

Stallfix

varit nere och stallfixat. Mockat boxen, packat höpåsar, lagt upp kraften, mockat sjukhagen ( ÄNTLIGEN är sjukhagdagarna över! ). Fick hjäl av söta Wilma att ta in hästarna, som såklart ska så lääängst bort i sommarhagen och vägra komma.. humpf..
 
När vi väl hämtat in dom var jag blöt ända in i underkläderna och ställde bebis i boxen, som genast fyllde munnen med hö.. glupsk grabb.
Plockade av Noreen det blöta täcken och hängde på tork, borstade igenom henne lite noggrannare ( inte riktigt haft tid att ta hand om henne ordentligt de senaste dagarna och haft såå dåligt samvete.. ) och sen fick dom kvällsmat. 
 
 
Mitt älskade hjärta, du är det finaste jag vet.

Gårdagens framsteg

Matilda stod inne i boxen med Secret och jag tog Noreen på en promenad, höll först bara till utanför, men gick sedan två varv runt gården, vilket tog ca 5-7 minuter, han var något ängslig, började klättra lite, gå runt i cirklar osv inne i boxen, men inget farligt. Noreen var super, hon brydde sig inte ett skvatt, passade på att göra en massvis med ledarövningar när vi ändå var igång och det gick jättebra. Är så stolt över min tjej. Ska göra detta varje dag är tanken, och sedan när det blir bättre öka tiden och hänga i paddocken osv. Tror att det kommer att gå fint och fort att få dom tillräckligt avvanda för att jag ska kunna rida under tiden bebis står inne i stallet. 
 
 
I denna boxen vågar jag inte ha honom då jag är rädd att han ska ställa sig med frambenen över dörren...