Dagens ridpass

Hämtningen idag i hagen gick bra. Pappa hade köpt morötter till sin lilla älskling som han gav henne när han skulle fånga henne ( haha, han ville fånga henne, inte som om jag hade en chans att övertala honom om annat ) och hon kom snällt och åt sin morot. Haha. Sedan stod vi båda och pysslade med henne i stallet innan ridturen. Hon börjar acceptera mer att man rör vid henne överallt, jag kände även igenom henne i ryggen eftersom hon är såpass negativ gentemot sadeln men inga reaktioner.
Red dressyr idag vilket gick bra. Körde samma teknik som igår. Vädligt lös i handen och jobbade enbart med ben och sits. Och oj vad det blev skillnad. Hon sökte sig inte neråt lika mycket idag som igår men höll om hon och slappnade av med en gång och då åkte huvudet ner. Varför jag lägger så mycket fokus på att hon ska ha en avslappnad form är för att då jobbar hon igenom heela kroppen, hon blir lättare att hantera i ridningen och mycket trevligare att rida.
Gjorde mycket galopparbeten, det var en del sura miner men inga flyg i luften så är nöjd. Efter många aggressiva ord ifrån min sida och många kast in emot mitten ifrån hennes sida så satte vi två ordentliga galoppfattningar emot slutet och hon gick fint på volten och sökte sig neråt ( Prisa herren! ).
Var riktigt nöjd med henne idag och både hon och var var helt svettiga och goa. Imorgon ska vi nog hitta något fält eller någon äng att rida på då jag är trött på paddocken, vi behöver variation.

"Min tjej"

Min pappa är helt kär i Rosalita. Han tycker att hon är så fin och att hon är perfekt för mig.. haha. Det är även han som får hjälpa mig hämta henne i hagen och efter att hon var så snäll idag så har han bara pussat på henne hela dagen.
Han brukar alltid stå och klia henne när jag fixar i ordning henne och speciellt när jag sadlar, då hon avskyr sadeln så kliar han henne och lugnar henne och det hjälper faktiskt väldigt mycket. Det blir possitivt att bli sadlad och hon är inte alls lika sur längre inne i stallet. Så glad att jag har min daddy som hjälper mig så mycket. Han har aldrig " behövts" tidigare då jag alltid velat klara mig själv och alltid tagit helt eget ansvar för ponnierna jag ridit och haft. Men otroligt tacksam att han hjälper mig och berömmer mig och stöttar mig i stallet.
Enligt pappa så är Rosalita hans tjej och hon tycker absolut bäst om honom i hela världen ;)

Uppdatering utav header

denna hade jag tidigare. Och bilderna är ifrån de tre första gångerna på pluttans rygg. Kände att det var dags för liite uppdatering.
Och denna blev den nya !
Väldigt snabbt och slarvigt gjort. Inte lekt i photoshop på gud vet hur länge.. förut sysslade jag ofta med att göra kollage som dessa och var faktiskt ganska duktig på det.

Today was a fairytale

Självklart så tar jag det ni skriver på allvar och jag tar åt mig det och försöker att förbättra så mycket jag kan utav det ni säger.
Idag så ville jag fokusera på att få henne lös och mjuk utan att röra henne med händerna. Halvhalter, volter, tempoväxlingar och förflyttningar med hjälp av sits och ben och hon sökte sig fint ner hela tiden ( kom aningen bakom lod emellan åt men något jag accepterar då jag vet att hon inte orkar bära sig ). Igenom hela ridpasset så var tyglarna lösa samtidigt som jag hade ett stöd, jag rörde inget på bettet utan försökte hålla om med knäna och hjälpa henne att inte flyta ur volterna med ytterhjälperna. Och såå fin hon var. Är så stolt över henne. Trots att tempot inte var mycket att hänga i granen så trampade hon på och både hon och jag blev helt slut.
Galoppen var däremot inget att hurra för. Hon var inte alls på humör och eftersom att jag valt att inte bli arg på henne idag när hon krånglar utan bara att rida vidare och få fram henne så blev det att vi skippade den stora fajten som slutar i att hon flyger i luften men att hon ändå går fram lydigt efter många om och men.
Fick en kommentar om att hon är för fet. JAG VET! haha, när jag började rida henne så var hon nästan fetare. Dom har försökt ha munkorg på henne ( vilket jag INTE tycker om ) men hon får skav. Vi ska ut mer i skogen, galoppera och klättra samt trimma mycket i paddocken för att försöka få bort den där magen, och precis som du sa så gör det att sadeln ligger fel och att hon inte riktigt kan med alla rörelser. Men vi kämpar på, döm oss inte för hårt. Har aldrig sagt att det ser bra ut.

Imorgon ska jag förmodligen köra lite markarbete med lite upphöjda bommar och avsluta med att ut och rida i samhället.

Saknar min älskling så mycket!

Jag saknar dig prinsen, min finaste stjärna. Du var allt för mig, du var det bästa som hänt mitt liv och nu är du borta. Bara sådär. Ett och ett halvt år har jag varit utan dig, kan knappt fatta att det har gått så lång tid. Men tiden kommer aldrig läka detta såret. Det kommer aldrig sluta göra ont när jag ser en bild på dig, hör ditt namn eller bara tänker på dig.
Jag minns allt och jag vill aldrig glömma, kan aldrig glömma. Älskade vän, jag behöver dig.


Dressyrvideo

Jag vet att det inte ser bra ut. Jag ser alla fel minst lika väl som ni gör, men jag kan ju nämna att det går framåt. För ni vill inte veta hur det såg ut förut.
Anledningen till att jag lägger upp filmer är för att se skillnaden i framtiden, för att kunna jämföra. Målet är ju att tempot skall öka, formen ska vara stadig, galoppfattningarna ska sitta, hon skall inte falla ut i yttersidan i volterna och jag skall kunna sitta ner i den jävla hoppsadeln någon jävla gång.. haha.

Lite tankar

Ridningsmässigt så känner jag bara hur det går framåt med Rosalita. Hon lyssnar mycket bättre än när jag började rida henne för några veckor sedan. Hon är mycket mjukare, orkar mer, tycker det är roligare att bli riden osv.
Men i hantering är hon lite utav en mardröm. Det är inte okej för en häst att bete sig som hon gör. Sedan att hon är så opålitlig, dvs vissa dagar är hon jätte snäll och sedan får hon sina utfall helt plötsligt, det gör att man blir osäker i hennes närhet. Och jag har helt enkelt ingen förståelse för att man låter en ponny bestämma så mycket över sig själv och sin omgivning, för inget djur mår bra av det.
Nu ska jag vara lite hästfri i några dagar ( fram till onsdag ) och lär väl imorgon sakna att rida henne så mycket att jag inte kan vänta.
Men dagar så denna så jämför jag enbart henne med min förra prins, min ängel som aldrig skulle vilja skada mig, min finaste som behandlade mig som en prinsessa, som tassade lugnt vid min sida och burrade in sitt stora huvud innanför min jacka. Åh älskling, jag saknar dig så!
att du verkligen var min, att jag hade dig i mitt liv är helt oförståligt.. kan jag ha mått såhär bra, på riktigt?

Kvällsridning och missuppfattningar

Red Rosalita nu på kvällen och tydligen hade Annie också ridit henne idag.. hehe, som det kan gå. Men bara bra för den tjockisen att gå lite extra tror jag allt.
Så jäkla fin hon blivit i galoppen, helt sjukt.
en snygg galoppfattning.. yey! Känner mig inte alls som en nybörjar ibland!

Snart iväg till stallet

Ska snart iväg till stallet. Pappa följer med mig idag eftersom jag inte vill ha något tvek i hagen som det blev igår. Hon har börjat anfalla riktigt ordentligt och börjar komma ordentligt nära, otroligt oacceptabelt. Undrar också hur det kan ha gått så långt, hur man kan ha accepterat detta betende såpass länge som man gjort.
Denna hästen har antagligen aldrig fått lära sig vad som är rätt och fel. Hade denna ponnyn varit min så hade jag tagit kurser i Horsemanship, bygt upp förtroende och seda jobbat vidare därifrån. Jag är helt maktlös när hon gör sina utfall, vad ska jag göra?!

Lilla monster

trots att hon gång på gång får mig att känna mig värdelös, maktlös och allmänt dålig så är känslan när man lyckas, när man vinner över allt det där dåliga helt omätbar. Jag älskar hur du får mig att må, både det bra och det dåliga.

Dagens ridpass

Idag stod dressyr på schemat.
Att hämta henne idag i hagen var en mardröm. Det har gått bra i typ en vecka och nu var det ett ordentligt anfall som resulterade i att hon stegrade i princip på mig..
I början när jag red var hon stel och jätte jobbig. Tror att det är för att hon stod igår men hon lyssnade inte någonstans, krånglade, flög i luften och var inte alls trevlig.
Men efter mycket kämp så fick jag henne riktigt fin. Hon var så mjuk i munnen, lyssnade på mina hjälper och accepterade spöet jätte bra.
Börjar faktiskt tro att sadeln inte sitter som den ska på henne. Hon avskyr sadeln och blir ordentligt arg såfort man kommer med den. Kan ju också vara därför hon flyger i luften så lätt också...

Dressyrpass

joggar igång henne
ögonblicksbild
kommer snart ett lite mer skrivet inlägg om dagens ridpass.

Glad midsommar!

Pga all stress idag så var jag bara nere i hagen och pussade på Rosalita idag. Vilket faktiskt var bra. Det var bra att hämta henne i hagen, mysa lite och sedan lämna henne. Hon var helt chockad när vi gick iväg utan henne och kollade jätte länge efter oss och hängde över staketet.. haha snuttan.

Lilla Lady


Lill dockan.


Hoppning

Hoppade henne idag. Både hon och jag behövde motionen. Hon var ordentligt sur och arg i början och krånglade riktigt ordentligt. Bara att få henne att gå fram i galopp var en utmaning, men vi klarade det.
Att hoppa sedan får väl jag erkänna var lite små läskigt. Har fortfarande inte kommit igång och när man inte hoppat hästar som själva inte bedömmer avstånd så blir det lite extra läskigt. Haha, jag är dressyrmänniska och bör verkligen inte hålla på med sånt här men kul tyckte hon att det var.
Kan förhoppningsvis sätta ihop en film lite senare och visa hur ball jag är.. haha nej men många svordommar och mycket aggro ifrån både min och hennes sida idag. Men tillslut blev vi sams och hon var super mjuk och fin. Perfekt avslut.

Dagens ridpass.

Idag red jag i paddocken igen eftersom att jag inte var nöjd med gårdagens surigheter. Ungarna var samlade runt om, lekte i gräset, jagade varandra och skrek i falsett vart annan sekund. Det var inte riktigt det jag hade tänkt öva på ( såfort något annat stör henne så är hon helt omöjlig ), men blev så illa tvungen. Det gick bra tillslut, några kast in emot mitten och några ordentliga språng i luften senare så gick hon snällt framåt.
Övade mycket galopp arbeten. Framförallt bara fattningar, halvhalter osv. Hon är otroligt sur såfort jag rör henne och det är något vi måste öva på. Hon har även börjat sparka ordentligt för spöet.
I slutet var jag riktigt nöjd med henne. Det kändes bra att avsluta för dagen. Min pappa var även med mig i stallet och hjälpte mig med det mesta.
När vi skulle fånga henne i hagen så var hon på riktigt sur humör. Hon ställde sig, sparkade och högg i luften, allt för att skrämma oss. Men idag så backade jag faktsikt inte. Jag stod kvar och gick emot henne med händerna i luften för att lugna henne. Och det funkade. Hon blev helt paff över att jag inte gick undan och kunde ta henne utan problem. Och det var inget " ta henne så fort som möjligt " utan hon nosade på mina fingrar utan att hugga och gick snällt med.
Idag var en bra dag, trots att hon pröva mer än vanligt.
tror vi är bra för varandra. Prövar varandra, utmanar varandra och hjälper varandra. En dag kommer vi bli vänner tjejen. En dag kommer vi kunna sammarbeta.

Bildbomb ifrån idag.

Pappa stod för fotograferandet och i början så glömde jag ändra till Auto ( det är det enda han kan fota på ) så bilderna blev hel knas.. men det funkar :)
fantastiskt hur sur man kan vara.
Tycker att det gick bra tillslut. Mycket galopparbete vilket är precis vad vi behöver. Jag slutar såfort hon söker sig ner med huvudet utan att rusa.

Ridning i regn.

Joanna & Matilda åkte med mig idag till stallet. Det regnade så hon hämtades snällt i hagen.
Regnjacka och ländtäcke för att skydda oss emot regnet men ändå var humöret inte riktigt med. Hon var ordentligt arg i början, lite små skutt och kast in emot mitten. Men efter galopp och en hel del kämp och svett ifrån min sida så mjuknade hon till, blev fin och lät mig bestämma. Jag slutade när det gick som bäst och när jag travade av henne så sökte hon riktigt fint sig neråt. Stolt brud just nu.

Bildbomb på Mongolitan.

Jag vet att det ser förjävligt ut på de flesta bilderna. Men känner knappt hästen, vi har precis börjat lära känna varandra och jag har för den delen inte ridit seriöst på gud vet hur länge.. så har liite förståelse, haha.
Jag vet att sadeln ligger för långt fram. Jag sadlar alltid extra långt bak eftersom den glider fram under passet..

Galoppen går mindre bra.

Såhär ser galoppen ut idag. Tyglarna är lösa för att få henne framåt ( hon blir sur och arg för minsta lilla och då bockar hon och kastar sig åt sidan ), jag sitter alldeles för framåtlutad och driver mycket med sits och röst. Hon måste lära sig att sätta benen mer under sig och dessutom länga på steget.
Det är mycket jobb kvar naturligtvis men jag tror ändå att vi ska få ordning på henne. Xtra var inte särskilt olik när jag fick honom. Galoppen var ett helvete och en hel vinter kämpade vi dag in och dag ut i kyla och mörker med den jäkla galoppen, och fin blev han. Galoppfattningarna satt otroligt bra efter ett tag och han hade otroligt fin form och var rund och följsam.
Får helt enkelt hoppas att Rosalitas osammarbetsvilliga beteende släpper snart. I början var vart enda steg för henne inte alls roligt. Öronen låg jämt slickade bakåt och hon var allmänt besvärlig. Men idag är öronen pekade framåt, hon vill ha beröm och hon är mycket lydig och mjuk, stolt över tösen!


Tre bilder ifrån idag.

galoppen sitter absolut inte någonstans och det ser förjävligt ut. Men vi jobbar på det.
Red i paddocken idag och allt gick super. Självklart så krångla hon i galoppen och ville inte alls men var väldigt lös och lydig, trots att hon vid flertal tillfällen helst bara ville springa ifrån allt arbete.
Pappa gick in i hagen och ville försöka ta henne, och självklart var det inga problem. Så otroligt glad att åka ifrån stallet och allting stämmde och det var inget bråk ( förutom lite små tjafs )

This is the hardest story that I've ever told.

This is the way you left me, I'm not pretending
No hope, No love, No glory
No happy ending.
This is the way that we love, like it's forever
Then live the rest of our life, but not together

Happy B-day

Idag fyller mig förra ponny 8år gammal. En stor pojke nu. Otroligt att jag känt denna grabben sedan han var fyra år gammal ( skulle fylla fem ) och var hel busig och allmänt galen. Igenom åren har vi haft det helt underbart.
Nu är han en stor pojke och inte längre en liten bebis.
vackraste älsklingen, kan inte fatta att du varit min.

Dagens ridpass.

Idag började ganska jobbigt. Hon gick ordentligt till anfall i hagen och fick helt enkelt kasta mig ur.. Sedan stegrade hon emot staketet och var allmänt tokig. Jag tror egentligen inte att hon hade vågat skada mig, men det är skrämmande när hon kommer i full galopp, sparkar och biter efter mig.
Men försökte lite olika saker som jag läst på internet. Men tillslut så fick jag vara utanför staketet, vända rumpan med en pinne och locka med gräs för att sedan ta tag i grimman. Och då är hon cool lugn. Detta är ingenting som kommer hålla i längden utan behöver helt enkelt hjälp om vad det är jag ska göra, för jag gör antagligen helt fel.
Ridningen gick bra. Hon var kanon fin och busade inte någonting ( eller försökte lite i början men slutade lika snabbt som hon började då hon insåg att det inte var lönt det.. haha ). Hon lyssnade bra och jag försökte jobba lite mer med henne. Galopp på volterna, vilket gick bra, hon ställer sig bättre i galoppen och försöker jobba neråt vilket jag verkligen uppskattar, men ingenting jag kräver eftersom att hon fortfarande varken har muskler eller kondition. Hon hade bra tempo igenom hela ridpasset, dock slöade hon till lite i slutet men mycket mitt fel då jag var helt slut i hela kroppen och hon kände förmodligen det. Jag flyttade henne en del för skänkeln och kände på henne i sidorna.
Hon är en väldigt fin ponny när man väl har kommit igång lite. Det är synd att vi inte kommer så bra överrens på marken och att det finns en hel del olika problem som behövs lösas. Men så lär det ju alltid vara, mer eller mindre.

De sju lekarna

Läser lite på internet om lite horsemanship lekar som jag absolut ska pröva med Rosalita. Tror att vi behöver få bättre respekt för varandra, och detta gäller självklart mig också. Jag blir väldigt snabbt arg på henne när hon är sur vilket absolut inte är rätt.
Men jag tror att vi hade haft kul tillsammans om vi lärde oss att kommunisera bättre, läsa av varandra och accepterat varandra. De sju lekarna består ju utav sju olika lekar som är ifrån marken. Och det är just där problemet sitter.
Har alltid velat pröva horsemanship och när jag hade min förra ponny Xtra så försökte jag lite olika saker som att rida honom löst, så han enbart lyssnar till min sits, och även lite lek i paddocken löst. Men har var genom snäll och följde mig som en liten hund vart vi än var.
Rosalita är en helt annan kategori som jag absolut tror kommer att bli en fin ponny, bara hon får mer respekt för sin ryttare.

Bilder ifrån dagens ridpass

haha, här har hon precis sparkat bak-ut. Underbara mongo.
Hade extremt bråttom idag eftersom att det tog oss en kvart att få in henne ifrån hagen. Idag gick hon riktigt till anfall och det var faktiskt ganska läskigt när hon kommer i fullgalopp, hugger i luften och börjar kicka emot staketet..
Men in kom hon och jag kände på henne lite. Hon var ganska stel i början men i slutet var hon mjuk och fin ( som alltid ). Har även börjat jobba lite mer i galopp med henne. Hon tycker verkligen att galopp ska vara bakåt och bockar alltid och har sig.. men i slutet gick det fint.

Bus i skogen

Inte riktigt kunnat rida i någon skog eftersom att jag inte kan ridvägarna speciellt bra. Men igår borta vid ridskolan så kunde jag rida i deras fina skog som är perfekt att rida i :)

Dagens ridpass

Red en långrunda bort till ridskolan. Sedan i skogen där och även hem till mig där hästen fick vatten och morötter av min kära pappa. Sedan vidare bort runt samhället och ner till stallet igen. Det var en runda på en timma och 45 minuter.
Väldigt nyttigt för henne att komma ut i annan miljö eftersom att hon är rädd för exakt allting. Men efter ett tag inne i skogen så slappnade hon av och jag kunde äntligen trava fram lite snabbare med henne utan att hon hoppade till hela tiden.
Duktig liten ponny :)

Bildbomb

här är det bus på G.



Red bara förbi ängen och tänkte ta en runda runt i galopp. Så red där endast tre minuter vilket resulterade i en väldigt stel ponny och väldigt fula bilder. Men det får duga.

Stalloutfit.

Har inte köpt nya ridkläder på hundra år typ. Så rider alltid i mina gamla ridbrallor som slutar uppe på vaden och någon gammal picke tröja. Men är jag inte söt? hahahaha.



idag ska jag ut i skogen för första gången på RIKIGT. Ska rida bort till ridskoleskogen och busa med lilltösen. Får la se hur vild hon är idag.. haha.

What am I gonna do when the best part of me was always you ?

sörbys xtra jag kommer älska dig till slutet.

Vacker liten docka!



btw, ange sista bilden. Jag zoomade in fullt och precis efter jag knäppte bilden så slängde hon bak öronen och började springa emot mig..
hur go är inte denna bruden??

Nybadad och nyrullad.. hihi.

Dagens ridpass.

Red i paddocken idag och Annie kollade och fotade lite. Hon var till en början otroligt stel och tror faktiskt att jag ska börja longera henne ca 15 minuter innan jag rider eftersom att det tar så mycket energi att mjukna upp henne och då har jag redan blivit på kasst humör. Haha.
Men iallafall så flög hon med bakbenen i luften bara två gånger idag och det var när hon inte riktigt orkade hålla galoppen ( otroligt dålig kondis ) och när hon hade lossat i båda sidorna och hon var mjuk så slutade jag. Då var hon också helt genom blöt av svett.
Skrittade henne lite i samhället efteråt och sedan ställde vi upp henne för att bli duschad. Vilket inte var så populärt då hon ställde sig och slet sig.. haha. Riktigt typiskt mig. Iallafall så gick det bra sedan, hon var snäll och blev så fin så.
Så efter mycket pyssel och mys i stallet så släppte jag ut henne i hagen. Lilla loppan, kan nog allt börja tycka om dig.

Stallet senare.

Har varit ifrån Rosalita nu i två dagar och känner att jag saknar ridning och framförallt henne efter bara så kort tid. Men ska till stallet idag och trimma lite i paddocken. Det är ganska tråkigt att rida själv eftersom att det bara är små tjejer som har ponnier i stallet men det funkar.
Min daddy får förmodligen följa med mig till stallet idag eftersom att jag inte har någon annan att ta med mig och det är fruktansvärt tråkigt att hänga där helt ensam. Och dessutom behöver jag ha någon med mig att hjälpa mig i hagen om det skulle skita sig.
Hon har nämligen inte riktigt släppt det där med att springa emot mig och hugga i luften. Och står jag bara kvar helt oberörd så blir hon sur och vänder röven till och sparkar.. wie! Underbar ponny, right ?


Tredje gången på lill sessans rygg.

Dagens ridpass ( gårdagens )

Småtjejerna i stallet valde att skritta runt paddocken medan jag red vilket var riktigt irriterande. Hon lyssnade inte någonting alls på mig och jag blev tillslut riktigt arg. Hon flög några gånger högt i luften av ilska när jag försökte få fram henne men efter ett tag så lossade hon.
Det var väldigt varmt så gick några gånger på volten i båda varven och kände på henne och när hon lyssnade så bestämde jag mig för att sluta. Det var alldeles för varmt för att vara i paddocken igår. Vi skrittade istället ut i samhället och det var super mysigt. Hon tittade lite på olika saker men i allmänhet väldigt snäll var hon.
Pappa kom även med bilen och hjälpte mig att fylla på vatten i hagen. Helt omöjligt att köra ner vatten dit på den skumpiga vägen och med punka i däcket på kärran.
Har inga bilder att bjuda på idag.
Pratade även med min granne igår. Dom har också ponny i samma stall som Rosalita står i och det är alltid kul att
höra med någon som vet lite mer om hästen och framförallt känner henne. Och vi hade mer eller mindre samma tanke
om vad som behövs tränas bort. Hon är nämligen väldigt missförstådd, vilket är väldigt synd. En häst ska aldrig få vara
ledare över sin ryttare. Det handlar om ömsesidig respekt och det är väldigt tydligt att Rosalita har fått bestämma väldigt
mycket vilket tydligen har gjort henne aggresiv. Men det är helt klart någonting som ska arbetas bort. Framförallt i hagen,
då det inte är okej någonstans att komma emot än med bakåt strukna öron och hugga. Nej, hästen ska komma med pigga
öron och vara välkomnande.

Bildbomb


Dagens ridpass

Idag var tanken att rida ut. Men hon tramsade innan ridningen så jag gick igenom henne i paddocken och när hon slappnade av och gick ordentligt så drog vi sedan en tur igenom samhället. Hon skötte sig faktiskt väldigt bra men var lite lätt rädd för saker i sin omgivning och märker verkligen att vi har någonting att jobba på, nämligen uteritter.

Här spänner vi oss båda två, förbereder på bus ?
bättre. Hon är mer avslappnad och även jag.
Som ni ser på bilderna så har jag tappat nästan allt när det kommer till ridstilen. Händerna är inte slutna och tummen är inte högsta punkt. Sitter förmodligen inte lodrät och blicken är ner i backen. Det var ca två år sedan jag red ordentlig ridning.