Dagens ridpass

Idag åkte Matilda med mig till stallet. Att hämta henne ifrån hagen var inte som igår. Hon kom emot oss men började snabbt hugga och vända rumpan till. Men Matilda lyckades fånga henne iallafall. Haha, personligen så backar jag när ponnyn springer emot mig och hugger i luften.
Att rida var hon mindre sammarbetsvillig men dummade inte sig genom bockningar eller sparkar så där är jag nöjd. Red i ca 40 minuter och vi blev båda två helt svettiga och trötta.
Matilda & jag fyllde även på vatten i hagen vilket inte var särskilt lätt med två törstiga hästar som slågs lite om att komma fram samtidigt som Rosalita högg i luften efter oss. Jävla häst säger jag bara.

Känns som om jag behöver ha med mig Matilda imorgon med. Att fånga henne i hagen är inte lätt. Och det handlar inte om att jag tvekar eller är osäker utan vill helt enkelt inte att hon ska få intrycket utav att hon vinner när hon hugger och sparkas.

Bildbomb

vi kommer inte alltid överrens.. haha!
travar fram.
finns mycket jobb att göra med galoppen då det finns inget sammarbete alls ifrån hennes sida
svänger, riderlätt och kommer an ett hinder.. jiiha!

Dagens ridpass

Igår var första gången jag satt på Rosalita och red henne i paddocken. Hon bockade och hade sig mesta dels av tiden och ändå så bestämde jag mig för att ta mig an henne.
Idag var skillanden stor. Hon kom springades till mig i hagen och innan hon själv visste ordet av det så hade jag henne i grimman. Hon är nämligen känd för att vänd rumpan till och vara allmänt svår att fånga i hagen.
Medan jag fixade henne så var småtjejerna som också har ponnisar i stallet väldigt intresserade och ställde frågor till mig hela tiden.
Den andra bruden som rider Rosalita heter Annie och kom förbi en sväng för att se på när jag red. Hon var i början lite stel i munnen och bråkade lite men efter ett slag så slappnade hon av riktigt ordentligt och formen var både stadig och mjuk. När jag skulle fatta galopp så var hon riktigt dum och envisades med att sätta emot på alla möjliga vis. Men galopp fick jag på ett eller annat sätt hon stod i lätt sits med händerna ganska breda för att få ner huvudet på henne. Hon har absolut ingen kondition så tänkte inte kräva för mycket av henne men ville ändå få henne kontrollerad.
Tog även några skutt på några små hinder i paddocken och hon hoppar jättefint. Synd bara att jag själv inte alls är intresserad utav hoppning.


Rosalita idag påväg ifrån hagen, så himla söt.

Välkommen till min nya blogg!

Hejsan. I denna bloggen tänker jag skriva om allt som rör mitt liv som hästmänniska.
Har precis börjat rida en liten C-ponny vid namn Rosalita som kommer nämnas mest i bloggen. Jag tar hand om henne tre gånger i veckan vilket gör att denna bloggen kommer endast att uppdateras när jag har något hästrelaterat att skriva.