paddockpass

Mycket flugor och blinningar som störde men annars är jag nöjd. I början var hon sjukt seg och tråkig, testade därför rida med ett spö ( finns ej på bild ) och då tände det till i baken..haha! Hon riktigt expolderade när jag bad om galopp och trippade fram i hög form och tyckte hon var sååå fin, haha. Synd att jag inte fick det på bild för det var verkligen komiskt. 
 
 
som ni ser så finns det ingen riktig power i henne på dessa bilder, kan vara värmen och alla insekter. 
 

(L)

 
 

Hovisbesök

Idag fick jag äntligen en hovslagare som kom ut och fixade Ninas fötter, själv tyckte jag att dom såg förjäääävliga ut, men tydligen var det inte så farligt ( hehe, nojjig mammis ). Han bad mig hämta in Buster medan han verkade Noreen, och lite tveksamt gick jag ner mot hagen, helt bombsäker på att Noreen när som helst skulle slita sig loss och springa efter, men hon stod lugnt och fint i stallgången när jag kom tillbaka och hade tydligen bara krånglat lite på ena bakbenet, alltså huuur stolt får man lov att vara? 
 
Tränade henne innan dess lite i paddocken, lydnadslongering, flytta bogar osv, lite ringrostig så fick be henne ordentligt ett par gånger att flytta på sig, och efter det så gick allt superfint. Imorgon blir det ridning igen. 
 
 
lilla fröken knöppjök
 

Vad händer sen?

Målet är att få ut Noreen på foder, jag har ev studier/utlandsresor inplanerade och tyvärr räcker inte tiden till henne just nu, dessutom mår hon enbart bra av miljöbyte och få lite variation, vill ha ute henne på foder i minst ett år. Ser det som det bästa altenativet, 20år är man bara en gång och hon mår inte bättre av att ha en matte som springer i stallet hela tiden och gör allting halvhjärtat.
Tanken är att rida in Secret nästa år, dvs sitta in honom i alla gångarter och sen vila på det igen. Då hade det varit bäst om Ninan inte var hemma så att jag kan lägga all tid och energi på min lilla stjärna, sen vad det blir av honom, om jag rider in och säljer eller om jag behåller honom, lämnar ut på foder eller vad vi nu gör har jag ingen aning, det får framtiden utvisa. Rent ridmässigt vet jag ännu inte hur vi matchar varandra, jag vill ha en het och pigg häst, lite smågalen och med mycket framåtbjudning.
 
Just nu sätter jag igång Nina igen, igår blev hon riden av en liten tjej för första gången ( dvs ej vuxen ) och jag är sååå stolt. När vem som helst, kunnig som okunnig kan sitta upp och Noreen lunkar fram i önskad takt, i fin form och bara gör som hon blir tillsagd så värmer det verkligen i hjärtat, kvitto på en välriden och fin ponny. Fick även fina komplimanger om henne vilket alltid är kul. Min dressyrtjej!
 
 

fina Nina

Idag blev det lite dressyr i paddocken, sen uteritt, såå duktig ponny! Red igenom de delar jag kommer ihåg ifrån ett LB program, allting gick super.
 
 
efter ridpasset så städade jag igenom mitt skåp, borstade av schabraken, sopade i stallet och fyllde på vatten i hagen, flitig hästtjej! 
 
Önskar jag hade mer tid till att rida ordentligt varje dag, hon börjar bli såå fin mitt hjärta!
 

världens finaste tjeja!!!!

såå nöjd med Noreen idag. Började med att skritta fram sen trav på lång tygel längs fyrkanten några varv, hon valde en väldigt låg men rund form. Sen jobbade jag henne i traven lite mer intensivt än jag gjort tidigare, flyttade bogar osv, vilket var jobbigt men hon var såå fin. I galoppen satte jag lite mer press på henne, drev på lite extra och lät henne gasa, vilket hon uppskattade och fick efter det bättre bjudning, vill inte ha den där smyggaloppen hon får till ibland där man bara sitter och inväntar ett avbrott. 
 
Skrittade sedan ut en runda innan vi var klara för dagen, blir lite mer intensivt nu, vi ska komma i bra form! :D
 
 

galenpanna

idag var min lilla dampis tillbaka, haha. Rider henne ca 1-2 gånger i veckan nu, korta pass för att underhålla bara, ska sätta igång henne lite mer seriöst såsmåningom, idag skulle jag bara rida igenom henne, hon började med att få ett litet flipp påvägen in ifrån hagen, stod sedan och dansade runt som en knas i boxen när jag gjorde henne i ordning och sen ville hon inte stå stilla när jag satt upp.. men det gick fint ändå. Flög in i paddocken och studsade runt längs fyrkanten.. hahaha. Ibland kan jag inte göra annat än att skratta åt min lilla tjej, såå mycket liv i den hästen. 
 
Snabbt fick jag ordning på henne och gjorde mycket volter, red på åttvolt och ställde och böjde, såsmåningom kunde jag släppa tygeln helt och hon hittade en fin form i skritten, vi hade sällskap i paddocken av en av sommarhästarna så hon var lite stressad över det, men det var jättebra träning. 
 
I traven var hon lika fin som skritten, varierade formen mycket och lät henne både gå med huvudet i backen och plockade upp henne kortare stunder för att få lite mer tryck. Galoppen var rund och fin, hon orkade hålla den trots den trånga yta vi tvingades hålla oss till och behöll formen hela tiden. Sen gjorde vi lite skritt/trav övergångar och lät henne gå på längre tygel och joggade av oss lite energi. Nöjd med henne idag trots att hon började med lite väl mycket nerver. 
 
När vi skulle gå ut satt det en tjej på staketet och hon som öppnade "grinden" trodde att Noreen kunde gå igenom trots att hon stod bara någon meter ifrån med linan i handen.. jomen! Noreen kastade sig bakåt och det kändes som om hela min arm gick ur led, gick iallafall ut henne och hon dansade runt mig och tyckte synd om sig själv.. haha, men jag förväntade mig inte alls att hon skulle gå förbi dom utan att ställa till med en scen så det var ganska väntat. 
 
 
 
 
såhär såg vi ut idag. Älskar schabraket ( som var förstort för min andra sadel ), och tycker att det passar Noreen himla fint i färgen. 
 

hej mr skäck

stilig grabb!!
 
 
min knasboll till bebishingst börjar bli stor!
 

Lite skillnad

 
höst 2012
 
 
vår 2013
 
 
 sommar 2013
 
rent kroppsmässigt, viiiilken fin ponny jag fått. 
 
 
 

Kvick för skänkeln

Något jag ogillar skarpt är att sitta på en häst som inte tar hjälperna, det stör mig verkligen då jag inte vill sitta och skänkla, smacka eller upprepa samma tygeltag om och om igen utan någon reaktion, det är ett tecken på att hästen inte ridits ordentligt, och något bör göras åt den saken. 
 
Noreen är VÄLDIGT känslig för hjälper, speciellt skänkeln. Det räcker med att jag spänner vaderna lite och hon flyger iväg, mamma fick en bild på det.. haha. 
 
 
Nu är hon lite föör känslig då hon tappar fokus, rytm och form när hon flyger iväg på detta vis och vi får "börja om" lite varje gång man ber om något nytt, men det kommer säkert tonas ner en aning när hon fått lite mer rutin på det hela och kommit ner på jorden en aning.
 
Annars tycker jag att Noreen är en perfekt häst att rida på, känslig, mysig och stabil ( haha, för mig då som är van vid henne små fjanterier. )
 

världens finaste tjeja

 
första ridbilderna sedan vilan. Mamma fotade ca fem minuter när jag joggade igång henne.. hon var mycket finare längre fram då hon fick galoppera och jobba lite mer i traven, jobbade på att utnyttja hela ridbanan utan några panikanfall, haha. 
 
Btw, ser ni så tjock och go hon blivit jämnt över hela kroppen? hihi. Halsen är enorm just nu, och rumpan är ordentligt rund, vilket är kul att se efter detta året. 
 

Tumme upp!

Som nämnt tidigare har jag och Noreen stött på lite problem, det är verkligen inte konstigt, trotsperioder är att räkna med under hästens utveckling och speciellt efter att ha haft en intensiv period. Har varit lite "rädd" att ta tag i problemet, är nämligen rädd att hon ska slita sig ifrån mig och skada sig på något sätt, vilket verkligen inte får hända. 
 
Men idag tog jag upp och red henne, hon inveg passet med att vägra gå in i paddocken och gjorde en tvärvändning, och skenade iväg. Lyckades få stopp på henne halvvägs ner till hagen, och sen bestämt men lugnt bad jag henne att gå tillbaka, vilket hon accepterade, gick även in i paddocken utan problem, även ifall hon var rädd. Skrittade tre varv i bägge hållen på fyrkanten, hon dansade runt och vägrade gå på spåret, men var bara lugn och visade vägen så gott det gick. När hon lugnat sig något och inte låg på bettet så mycket så gick vi in på en mindre volt längst bort på ridbanan ( där är hon lugnast ), jobbade henne på en åttvolt i skritten, och övergick till trav när hon skötte sig. Hon var verkligen fin när jag kom åt henne och lydde mig bra, hade fin bjudning, vilade på steget och formen var bra. 
 
Sen blev hon "rädd" för sin skugga, paddockstaketet, fåglar och allt möjligt konstigt, men satt bara lugnt och bad henne gå framåt, noga med att ha henne mellan hand och skänkel hela tiden, och när hon insåg att det inte funkade så skärpte hon till sig ordentligt och vi kunde fortsätta lugnt och fint. Galoppen testade jag lite i bägge varven och hon var sååå fin, mjuk, rund och bra tempo. Något stressig i övergångarna, men det var ingenting jag la någon större vikt i. 
 
Sen skrittade vi ut en runda, vilket även det gick bra. Jag är himla nöjd med både häst och mig själv idag så vi får två tummar upp!!
 
 

Just nu

i torsdags så red jag ett pass i paddocken på Noreen som enbart var kaos, slutade med att hon halvt skenade tillbaka till stallet ifrån paddocken i panik, stod sedan i stallgången och ville slita sig och hoppade och halvstegrade sig hela vägen tillbaka till hagen.. blir sååå trött på det. Känns som om jag lagt ner så jävla mycket tid och energi på denna hästen och sen är jag tillbaka på ruta ett utan någon som helst förvarning.. aja. 
 
Kan inte någon grym ryttare komma hit och rida henne lite, visa mig hur jag ska bära mig åt och få henne där jag vet att hon kan vara?
 
Känt mig lite omotiverad och oinspirerad, men ska ta tag i det. Ska sätta igång henne och ska jobba på det, men det är svårt när man inte riktigt vet hur man ska tackla problemet, när hon är såpass flockbunden att hon inte vill vara med mig, när hon har så mycket energi och springer runt som en tickande bomb som är omöjlig att få kontakt med.
 
 
jag älskar dig hjärtat, men det är svårt just nu.