Höstproblem - leriga hagar

Vi har haft en ordentligt blöt sommar och hösten har följt i samma spår, har ni haft problem med leriga och dålig hagar i år eller som oss, haft turen och sluppit det?
 
Förra året så hade vi väldigt mycket lera precis vid ingången av ena hagen, men annars så höll sig hagarna fina tills det att snön lagt sig, och även i år är hagarna väldigt torra, mycket gräs och gruvägarna håller sig fina och jämna. 
 
Leriga hagar kan ju bli väldigt problematisk ifall man har en häst med känsliga karleder, mycket hovskägg osv. ( hej tinker ägaren! ) och är väldigt glad över att vi har de hagarna vi har. Vet att jag kommer ha problem me Smurfens ben i framtiden, han har MYCKET hovskägg och medfött känsliga hovar, i framtiden kommer jag faktiskt att klippa bort hovskägget, det där om att det ska skydda ifrån smuts och skit har jag aldrig upplevt, tycker istället att det samlas en massa skit i hovskägget som ligger och trycker emot de känsliga områdena.
 
Noreen hade faktiskt mugg i somras eftersom att hagarna var väldigt blöta och sunkiga, men lyckats hålla sig fräsch hittills. Klipper faktiskt hennes hovskägg för att hjälpa till att hålla rent.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback