Lydnadslongering

Idag fick Noreen jobba på linan. En häst måste inte ha en massa inspänningar eller gummiband för att arbeta korrekt, men lite fantasi och en god kontakt till din häst så kan ni jobba på BÅDAS villkor, det tar tid att bygga upp en bärig form, och ingenting som bör skyndas fram.
 
Noreen var lite springig i början, när jag bad om trav så hoppade hon upp i luften och svansen flög runt, men hon kopplade snabbt av och lugnade ner sig när hon fick jobba. Det var mycket lösgörande som gällde idag, flyttade mycket för sidan, gick över bommar och jobbade henne lång och låg, och böjd i bägge varven. 
 
Longerade även henne över bommar för första gången, vilket var sååå läskigt ( läskigt att behöva gå själv.. såklart ), men hon skötte sig. 
 
När hon fick gå på längre lina och trava av sig så gick hon super avslappnat med huvudet ner i marken och råkade antingen slumra till lite eller bara klantade till sig för hon snubblade och sen blev hon såå förvåntad, hahaha hjärtat! Men hon var somsagt jätteduktig!
 
 
hon börjar få mycket med luft i steget även vid longeringen som ni ser på bilden här ovan, kul att träningen ger resultat!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback