Dressyrpass

igår skrittade jag ut en runda i spöregnet, hade dock regntäcket på + regnkläder men det var inte sådär jättekul + cp pigg ponny som studsade fram på tillbaka vägen.. haha. Inte alls kul när man inte får rusa fram i valfri gångart..
 
Idag var det dressyr som stod på schemat så lindorna åkte fram och ponnyn stod fint stilla när jag gjorde henne i ordning, förutom när Sven ( en av de äldre herrarna som bor på gården ) kom med en grep han lånat, då fick hon ett frispel då hon stod med baken mot dörren och höll på att dra sönder grimskaften eller sätta sig på rumpan, men fick lugnat henne och det gick fint tillslut, börjar bli van vid henne små sammanbrott.
 
Gick iallafall ner mot paddocken och i början var hon pigg/stark i skritten och ville inte riktigt böja igenom, förmodligen lite stel då hon inte arbetades igår men efter ca 20 minuters skrittarbete så var hon en dröm att sitta på i traven, riktigt dansade fram och var helt underbar hela passet igenom, tog många skrittpauser på längre tygel och jobbade henne även en del i galopp i bägge varven, efter galoppen blev hon kort, studsig och het men lugnade sig snabbt och kunde jobba i lagom tempo efter lite skritt. sååå duktig. Riktigt nöjd och stolt!
 
Det är dagar som dessa man är ordentligt nöjd över jobbet man lagt ner och det känns såå värt det!
 
 
har även ev hittat en sadel. En Maxflex Leonhard, verkar riktigt fin och kommer att kunna ha den i många år på olika hästar, så den verkar användbar och bekväm!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback