Dagens träning

Idag kom Carola och vi hade lektion. Förklarade att hon varit lite extra pigg och galen senaste, så vi började med att kontrollera varje steg hon tog, ger man Noreen tygellängd så springer hon bara, så i dagsläget går det inte. Utan en kortare tygel, förhållningar och när hon väl sansat sig och slappnar av så får hon eftergift i någon sekund. Så vi började i skritten med att hålla tillbaka henne, och jävlar vad jag fick kämpa, hon drog och drog och drog, men tillslut lossade det och vi kunde börja ställa henne och böja, vilket gick super. I ca 20 minuter skrittade vi bara på volten, bytte håll efter fem varv och bara jobbade med ställning och tempo.
 
Sen samma sak i traven, kontroll, ställning och avslappning, vi märkte tydligt att hon hade lite svårare att sätta under vänster bakben och men när vi jobbat ett tag så började hon frusta, ruska på öronen och tillslut släppte det lite lätt, vilket var super. En kort galopp fick det bli, men hon orkade knappt komma igång då hon redan var helt slut i kroppen.. haha.
 
Men detta ska vi träna på nu, kontrollera VARJE steg redan när vi sitter upp, ingen eftergift om hon inte slappnar av.
 
 
efteråt så verkades hon och sen kände Carola igenom hennes rygg, hon var lite spänd uppe på korset, förmodligen pga kylan så fick lite streching övningar att göra.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback