Att hålla sig lung under framridningen

Noreen är en väldigt pigg och explosiv häst, vilket man inte tror då hon har väldigt kort steg och är en väldigt liten ponny, men hon är lite som en spratteldocka när hon drar igång, ben överallt som går i 120/h.. haha. När vi skrittar fram så bara taktar hon och steppar fram.. vilket jag hatar. Så istället för att ständigt hålla henne i munnen och behöva säga till henne så brukar jag ställa henne utåt på långsidan och flytta hennes bakdel innåt, på så sätt kan hon steppa på hur mycket hon vill, för det blir bara jobbigt och hon måste tänka, när hon sedan lugnar ner sig får hon gå rakt ställt igen, men på så sätt lär hon sig att ska hon bete sig illa så får hon jobba, och förhoppningsvis är detta bara en fas hon går igenom, mycket på en gång ;)
 
Imorgon har vi träning så får se vad Carola har att säga om henne, det vi tränade på sist sitter inte helt men en liten bit är vi iallafall påvägen.
 
 
tycker att det är så fantastiskt kul att se bilder ifrån tidigare när hon varit så lugn och försiktig, omusklad och helt utan bjudning. Idag är hon verkligen en helt annan häst.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback