Ponnypiggelin

Idag var min lilla plutta helt tokigt toppad. Tanken var att vi skulle skritta en mysig runda och vila ifrån arbete då hon joggades igår, men hon var ÖVERALLT när vi skrittade ner längs grusvägen så efter det gick vi till ett gräsområde bredvid paddocken ( ej samma som igår ), där har vi även ett par halmbalar som använts som hinder + gödselstackskonteinern står där. Så det var lite småläskigt ( såklart )
 
Började med att lägga volter runt halmbalarna som stod intill gödselstacken och vi säkert lägga tio volter innan hon slappnade av och gick på en rund volt utan att springa iväg eller lägga bakbenen under sig. Märker på mig själv hur mycket säkrare jag är på henne och hennes reaktioner, vet precis hur jag ska hantera hennes nerver och hennes små utbrott.
 
När hon fått vänja sig vid omgivningen så var hon helt slut i huvudet och avslappnad nog för lite jogging, lång och låg form var det som gällde idag på en stooor volt, hon skötte sig fint och slappnade av bra i ryggen. Några skrittpauser la vi in och avslutade med lite galopp, hon flög upp i luften med bakbenen i första fattningen, men la en liten volt och gjorde om och denna gången gick det fint. Hon höll galoppen i ett helt varv på volten i bägge varven och där fick det räcka. Hon är under igångsättning och har inte styrka att galoppera på små ytor. 
 
Sedan skrittade vi på en stig som går bakom paddocken längs ett stort fält, där var det såklart lite läskigt då hon ej gått där innan men jättefint underlag så där får vi nog lägga in lite galopp i framtiden, perfekt med rakt spår och lagom mjukt underlag.
 
Hon skrittades av en stund innan vi gick in i stallet igen, ganska nöjd med henne trots att hon kickade emot skänkeln ett par gånger, hon är väldigt stoig och tycker inte alls om när jag försöker tvinga henne till något, men ger sig snabbt och älskar att få beröm så förhoppningsvis kommer vi förbi denna fasen.
 
 
Har börjat ge henne lucern igen, hon behöver bredda sig ganska mycket och det blir betydligt lättare när hon inte har en tinkerbebis som går och tar allt ifrån henne hela dagarna ;)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback