Jättenödvändig lektion

idag lämnade vi Secret och Prince inne i lilla stallet själva för första gången. Skulle lånat en box i stora stallet men det var ingen som var snäll nog att låna ut så fick ta vad jag hade.. som alltid. 
 
Noreen var RIKTIGT pigg, sprättig och nervös. Hon skjöt iväg för skänkeln, var rädd för sig själv osv. Tror att det spökade lite när bebis inte var med. Men som tur var hade jag Carola en dag som denna. Vi tränade på att böja igenom och inte gå emot skänkeln, gick sådär, men på volten gick det i båda varven tillslut, skrittade i princip hela passet, vilket var det enda som gick när hon var på detta humöret, hon var tillslut tillräckligt avslappnad för att travas, men såfort det blev jobbigt så började hon gnägga efter bebis, springa på sidan och var jätte tramsig, men bara att vänta ut, säga ifrån och be om arbete igen, vilket funkade. 
 
Tillslut travade vi på en åttvolt vilket gick bra, men hon var helt slut i kroppen och jag kände riktigt hur det tog emot hos henne, så vi avslutade när hon var duktig och lugn. 
 
Secret hade inte rivit stället, men han var rejält upprörd och kände sig minst sagt förnedrad som blev lämnad ensam ;), haha. 
 
Ska faktiskt försöka jobba henne i skritt ett par gånger i veckan nu, hon har alldeles förmycket motor för att bara gå någon gång i veckan just nu. 
 


sara

Hej, Vart står du med dina hästar? :)
Riktigt fin och rolig blogg, är inne varje dag och läser och inspireras!

Svar: Jag hyr två boxar av en bonde på en gård nere i ringsegård/falkenberg. Gården består av två stall, ett litet med två boxar, och ett större med sju boxar, uppvärmd sadelkammare och foderutrymme.
vi har inte särskilt mycket hagar, men vi har en stor och belyst paddock med bra underlag och havet bara några hundra meter bort.
Hästdagboken

2012-11-07 // 18:59:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback