Longering / markträning

Vi började där vi avslutade sist. Gick först med henne runt hela hagen två varv för att värma upp lite lugnt, sen travade vi bara i en avslappnad form på en ganska samlad volt, vi varierade underlaget lite och höll till i en del av hagen där gräset är lite högre så hon tvingades till ett bättre lyft, och hon fick ett väldigt fint flyt på det hela. 
Galoppen satt bra, hon sänkte huvudet mycket bättre och tycker nästan att galoppen är lättare för henne än traven, det ser mycket mer harmoniskt ut och lätt. Styrde henne sedan mot en "ränna" vi har i mitten av hagen, vet att jag nämnt detta tidigare. Hon travade lätt över med ett enkelt skutt, vi gjorde denna övning några varv tills hon kände sig säker och bad henne sedan galoppera över, hon sög till ordentligt och skuttade över som en kanon, galopperade i full jävla fart så jag bara flög efter och hoppade till att glädje.. say whaat?! Trodde aldrig att Noreen skulle vara den häst som tyckte att det var roligt att hoppa, men hon förvånar ju hela tiden så why not..
Lät henne rulla några gånger i båda varven innan vi avslutade med avslappnad galopp och sedan avtravning för att sen gå några varv runt hagen. Mycket mycket stolt över min tjej idag.
Den största motgång vi stötte på var helt klart Secret.. han bet henne i bakbenen, höll på att springa in i linan och var helt enkelt bara ivägen mestadels av tiden.. vill kunna binda honom eller stänga in honom någonstans undertiden vi tränar.. ska tänka på hur jag kan lösa detta..
Sedan är hon även en sådan att när det blir jobbigt så stannar hon och "vägrar gå".. fick bli arg på henne en gång och efter det så gick hon som en klocka utan att testa några fler gränser..
haha gosan ser lagom söt ut när hon tuggar i sig godis..



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback