Hur är dom att rida ?

Rosalita - Lita upplever jag väldigt vinglig, hon är inte alls så stabil som hon ser ut att vara utan är väldigt "rörlig" om ni förstår vad jag menar. Tänker man ens tanken att luta åt ett håll så hamnar hon i obalans, tar man lite mer i ena tygeln än andra så hamnar hela hennes nacke på sned. Hon är väldigt känslig och väldigt lätt i både mun och för skänkel. Hon har en hel del olater som måste tränas bort, bland annat att hon kickar och bockar emot spöet, varje gång jag ens snuddar henne vid spöet så flyger hon i luften.. not good. Men när hon går bra, när det lossar då är hon en dröm att rida på, hon går som en klocka och allt bara stämmer.
Dido - Dido är väääldigt stabil, stadig och väldigt hård att rida. Hon är en kopia utav en ponny jag ridit tidigare vid namn Saturn, dvs otroligt stel i nacke och hals och har en väldigt trekantig gång. Hon är väldigt lat och släpar lätt benen efter sig vilket gör att man får rida med hela kroppen, och galoppen är vääldigt trekantig och otaktig. Har aldrig riktigt känt en "wow" känsla på Dido, men inte ännu ridit henne särskilt mycket eller särskilt hårt.
Xtra - Xtra var en väldigt lätt ponny. Han var lätt i munnen, lätt i sidorna och lyssnade väldigt bra. Har var både pigg och allert men inte het eller stark på något vis. Tog man minsta i tygeln så dök han ner med huvudet och hamnade grovt underlod. Han var en ponny som man var tvungen att rida med enbart sitsen, då han var otroligt känslig för både skänkel och hand. Han var väldigt mjuk i alla gångarter, en drömponny för både dressyr och hoppryttaren då han hade ett otroligt steg och hoppade ALLT som man styrde han på. Han hade dock väldigt svårt att lugna ner sig, kunde rida en timma i paddocken och enbart försöka lugna honom då han steppade och stressade upp sig och hade otroligt mycket överskottsenerig, vilket är full förståligt för en fem åring som helt plötsligt fått massvis med extra kondition. Han var en helt underbar ponny att rida och en häst som inte har en enda lat dag.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback