Dagens ridpass

Lyckades få på svanskappan idag.. vilket var en stoor lättnad då sadeln nu ligger mycket bättre på henne. Skrittade fram henne ordentligt och satte sedan på gummiband på henne. Valde gummiband då det inte "håller fast" hennes huvud på något sätt utan hon är fortfarande fri att lyfta det men det ger henne stöd till att sänka det.
I början var det lite krångel ifrån hennes del. Men gummibandet och tyglarna var slappa hela tiden, precis som jag vill ha det. Red henne i låg form till att börja med, gjorde lite skolor och kände igenom henne. Hon var myyycket bättre idag, använde energin på exakt de sättet jag ville.
I galoppen så jobbade vi på att hon inte ska slänga på huvudet, såklart. Och gummibandet var till stor hjälp där, hon jobbade mycket lättare i uppförsbacke och när hon blev trött så var gummibandet till stor hjälp då hon inte kunde slänga upp huvudet och sticka iväg som hon brukar. Blir absolut att använda detta iallafall några ridpass till och sedan se om det går bättre utan sen.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback