Gårdagens ridpass

Det var lektioner i paddocken så red på en äng istället. Hon var super stel, hård i munnen och springig, inte alls trevlig att rida. Så det tog ett tag att mjuka upp henne, få henne att lyssna på halvhalter m.m..
Det kändes verkligen att hon inte ridits igenom ordentligt på ett tag.. Men fin blev hon. Hon lossade i båda sidorna så försökte få henne lite flyttbar med skänkelvikningar, öppnor, slutor. I början var det pest och pina, huvudet var bland molnen och hon steppade fram, men tillslut så slappnade hon riktigt av och det flöt på bra.
I slutet var hon såå fin. Kan lugnt säga nu att galoppfattningarna sitter helt utan svårigheter, härligt att stryka det ifrån listan, men självklart måste vi fortsätta öva det och hålla igång det, men riktigt nöjd över fakumet att hon lyssnar mycket mycket bättre på mina hjälper.
Tog bilder såklart men min dator är död så sitter endast vid mammas. Men ska försöka lägga över dom ikväll eller imorgon. Idag är jag däremot hästfri och hoppas att Annie rider henne lika mjukt och följsamt för att bibehålla det som vi jobbade upp igår, för att kunna ta vid på samma ställe imorgon. Men ska försöka klämma in en uteritt snart.. ska bara hitta en hästkompis att dra ut med.. att rida ut själv på henne är inte precis drömmen då det är mycket protester som gäller..



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback